'Maleïdes les guerres' proposa la música i les paraules com a armes de construcció de pau


Temes relacionats

F. Mayor Zaragoza: 'La tecnologia digital fa que ja no haguem d'acceptar l'inacceptable' ( 9/jul/18)

Lurdes Vidal: 'La islamofòbia està molt arrelada a Espanya' ( 9/jul/18)


  • Comparteix:

L'espectacle 'Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)' ha aterrat aquest dilluns al Centre Borja per 'commoure i remoure' les consciències dels espectadors a través de la música i les paraules. Textos de diversos autors, alguns dels quals escrits per a la ocasió, acompanyats de música original i de cançons relacionades amb la guerra, han conformat un espectacle atemporal amb un missatge pacifista però 'colpidor', amb la voluntat de 'dir la veritat'. L'activitat està relacionada amb el 33è Curs d'Estiu de la Unipau, que s'allargarà fins aquest dimecres.

El músic i compositor Carles Beltran i l'actriu Lali Barenys van conformar just fa un any el guió d'un espectacle en contra de la violència i amb cançons i poemes d'autors com Ovidi Montllor, Bob Dylan, Silvio Rodríguez, Pere Quart i Vicent Andrés Estellés, entre d'altres. Acompanyats per la veu de la cantant Namina, han ofert una vintena de peces entrellaçades per 'donar importància a la música i a la paraula' per canviar les coses. Ho explica Lali Barenys.

Lali Barenys

No només és un concert i un recital, sinó que donem força i importància a la música i a les paraules. La cultura ens ha de fer lliures. Nosaltres creiem en la cultura de la pau, de la informació, de la bellesa, de compartir emocions.


Barenys ha explicat que utilitzen la cultura com a 'arma' amb l'objectiu de 'commoure i remoure' consciències.

Lali Barenys

Nosaltres tenim aquestes armes: la música i la paraula. Volem commoure i remoure, explicar la veritat i donar un cop de puny sobre la taula.


L'espectacle es va estrenar el 7 de desembre de l'any passat durant la manifestació a Brussel·les per reivindicar 'la llibertat d'expressió' i l'alliberament dels 'presos polítics'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.