Un Petits! Grans! Llibres! 'renovat' torna al Claustre amb la voluntat de ser 'referència'


  • Comparteix:

La 8a edició del festival cultural infantil Petits! Grans! Llibres ha tornat enguany al Claustre del Monestir després de dos anys en un altre emplaçament amb un programa 'totalment renovat' i amb la voluntat de ser una iniciativa de 'referència' a tot el territori. De fet, en aquesta nova edició, hi han assistit famílies de diversos indrets amb la voluntat d'acostar la literatura als més petits en un ambient 'relaxat' i 'respectant els temps' de cada infant.

El Petits! Grans! Llibres! ha tornat al Claustre sense horaris ni activitats específiques perquè els més petits puguin explorar, descobrir i crear amb tranquil·litat en els sis espais temàtics existents. El festival cultural de la infància. Des de l'organització, l'Institut de la Infància, asseguren que, partint de Sant Cugat, la intenció és 'exportar el concepte i la filosofia' del festival a altres punts del territori. Aquest any, a més, s'ha construït una programació 'totalment renovada' per 'donar el seu temps' als infants. Ho explica la directora de l'Institut de la Infància, Verónica Bronstein.

Verónica Bronstein

Hem fet un esforç encara més gran per posar-nos molt al dia a nivell pedagògic. Fora horaris, fora programació i activitats pautades. Donem el ritme que cada nen necessita perquè pugui descobrir i crear amb el seu temps i tot relacionat amb la literatura.


Els participants, alguns vinguts expressament de diversos punts de la geografia catalana, valoren l'experiència que els aporta la iniciativa als més petits.

Participants

Veuen els llibres, experimenten amb ells. Sembla que les llibreries són un espai molt tancat i aquí els nens poden tocar, experimentar i gaudir. /Fa tres anys vam venir i ens van encantar les propostes i tallers i des de llavors hem repetit cada any.


L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha visitat el festival aquest dijous i ha agraït a l'Institut de la Infància l'aposta per la innovació i la persistència en fer del Petits! Grans! Llibres! una referència al sector.

Carmela Fortuny

Vull agrair a la Verònica i al seu equip i al projecte la capacitat de persistir perquè avui en dia és un èxit. Només cal entrar al Claustre per veure com pares i mares comparteixen aquest espai amb els seus fills d'una manera relaxada.


El primer dia de festival ha comptat, com cada any, amb tallers i espais formatius per a adults relacionats amb la literatura infantil. El Petits! Grans! Llibres! continuarà fins divendres i també comptarà amb tallers de ioga, 'mindfulness' i filosofia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.