Sopar solidari al Club Petanca en favor del centre de rehabilitació de drogodependències Eines


Temes relacionats

El projecte TransEinesCat creuarà Catalunya per la lluita contra el consum de drogues (27/jun/18)


  • Comparteix:

La travessa passarà per diferents punts del país / Foto: Eines Facebook

La travessa passarà per diferents punts del país / Foto: Eines Facebook

El centre de rehabilitació del drogodependències Eines recaptarà fons per a la travessa TransEinesCat amb un sopar solidari aquest divendres al Club Petanca Sant Cugat. L'Associació posa així en marxa, per primera vegada, una ruta per Catalunya que començarà el 21 d'agost a la Seu d'Urgell i acabarà el 21 de setembre a Ulldecona. L'endemà tornaran a Sant Cugat on caminaran des de Baixador de Vallvidrera fins l'ajuntament. El preu del sopar és de 14 euros pels adults i de set per als nens.

L'objectiu de TransEinesCat és doble: d'una banda, ajudar els pacients a sortir de la drogodependència a través de l'esport i fer pedagogia arreu del territori explicant què és la drogoadicció. El director del centre Eines, Àlex Florensa, marxarà amb vuit usuaris amb qui treballarà la superació, la convivència, l'empatia i l'assertivitat.

Amb l'objectiu de donar a conèixer la malaltia, Florensa oferirà una xerrada als municipis on fa parada la ruta. El santcugatenc ha agraït l'interès que han mostrat els consistoris on ha presentat el projecte.

Àlex Florensa

Penso que s'ha de lluitar per ajudar a les persones amb aquesta problemàtica. Hi ha poblacions que tenen més problemes amb la drogoadicció que altres. He buscat pobles petits perquè és aquí on hi ha un índex de drogodependència més gran.


La ruta començara el 21 d'agost a la Seu d'Urgell i acabarà el 21 de setembre a Ulldecona. L'itinerari farà parada a 25 municipis i l'objectiu del grup és fer 30 quilòmetres al dia. Florensa ha convidat tothom qui ho vulgui a acompanyar-los en algun dels trams.

El 22 arribaran a Sant Cugat on aniran a peu des de Baixador de Vallvidrera fins l'Ajuntament, aquí els rebrà la tinenta d'alcalde de Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, qui ha donat gràcies a la feina de l'Associació Eines per arribar allà on no pot arribar l'administració.

Susanna Pellicer

Avui podem estar concents. Les primeres paraules són d'agraïment a aquesta associació, a la feina que fa anys que estan fent amb persones amb tot tipus d'adiccions i, per tant, l'Ajuntament vol recolzar l'Àlex.


El final de la travessa se celebrarà amb una botifarrada popular al Club Petanca Sant Cugat, al parc de la Pollancreda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.