Analitzar els punts febles de la llar, la millor manera de prevenir robatoris


Temes relacionats

Mossos i Policia Local creen un grup especial contra robatoris a Sant Cugat (18/jul/18)

Aterra a Sant Cugat el nou cap dels Mossos amb els operatius al carrer com a prioritat (11/jul/18)


  • Comparteix:

Prevenir els robatoris a domicilis comença per la mateixa llar. Analitzar els punts febles i no posar facilitats als lladres són els principals consells dels Mossos d'Esquadra per evitar que entrin a casa. El cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos d'Esquadra, Manel Rodríguez, adverteix que Sant Cugat és un municipi que geogràficament afavoreix aquest tipus de delictes, tot i que a l'estiu els robatoris es redueixen perquè els fets delictius es traslladen a les zones de costa.

Rodríguez ha recordat que Sant Cugat té unes especificitats com a municipi que faciliten aquest tipus de fets delictius, per la seva dispersió, la integració de nuclis urbans a zones boscoses i la gran quantitat de cases unifamiliars.

Manel Rodríguez

Geogràficament Sant Cugat no afavoreix la tasca policial i si la delictiva per les diverses vies d'entrada i de sortida. Hi ha zona boscosa i els delincuents entren per aquestes zones.


Per això és important la prevenció per evitar robatoris a l'interior de domicilis. Rodríguez posa l'accent en l'anàlisi dels punts febles de l'habitatge i evitar posar facilitats.

Manel Rodríguez

Tots hem d'analitzar els punts febles del domicili i no posar facilitats. No podem marxar sense passar les voltes de clau o connectar l'alarma.


Això passa, per exemple, per no obrir la porta a persones desconegudes, recollir diàriament la correspondència i tancar sempre amb clau. També és convenient comprovar les portes d'entrada a l'edifici i al garatge, instal·lar mesures de protecció, i fins i tot, no deixar eines al jardí que puguin servir per forçar les entrades.

En cas d'escoltar sorolls estranys o advertir la presència de persones, cal trucar la policia i seguir les seves indicacions. En cas de patir un robatori, els cossos de seguretat demanen no tocar res i presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra, on es requerirà el DNI i una llista dels efectes sostrets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.