Una família valldoreixenca reuneix 2.000 quilos de roba i sabates per a Lesbos, Ceuta i Melilla


  • Comparteix:

Una família de Valldoreix ha reunit, en menys de tres mesos, 2.000 quilos de roba, sabates i productes d'higiene. 1.300 aniran al camp de refugiats d'Skala Skamineas, a Lesbos, i 700 a una ONG que dóna suport als immigrants a Ceuta i Melilla. Es tracta d'una iniciativa sorgida arran de l'experiència de l'Aina Dalet com a voluntària a l'illa i que aquest dimecres ha anat més enllà amb la sortida d'un camió amb l'ajuda rumb al campament grec. Amb la col·laboració de la seva mare, Sophie Detry, i els amics, ha fet possible l'enviament que serà destinat a l'ONG Lighthouse Relief.

Retallar distàncies amb el drama dels refugiats és el que han aconseguit l'Aina, de 19 anys, i la seva mare amb la mirada posada a Skala Skamineas. Un dels punts d'arribada a Lesbos on, només en un mes, poden arribar 400 persones procedents d'Àfrica, Síria i l'Afganistan.

Un volum de persones continuat amb necessitats bàsiques com articles d'higiene, roba i sobretot sabates. Una demanda traduïda en 1.300 kilos d'ajuda humanitària que aquesta família de Valldoreix en un temps rècord. Aquest dimecres, i gràcies també al voluntariat, un camió ha sortit de Sant Cugat per recórrer 3.000 quilòmetres i lliurar les caixes a l'ONG on va col·laborar l'Aina.

Una aventura, la d'allà i la d'aquí, que compensa i que ha fet reflexionar la jove valldoreixenca, sobre en la necessitat d'aportar un gra de sorra a la causa.

Aina Dalet

Ho veus molt a l'hora de donar roba que falten moltes coses. Estic molt contenta del que hem aconseguit fer.


En la mateixa línia se situa la Sophie que, contagiada per la filla, ha organitzat amb amics una xarxa de recaptació que ha superat les expectatives.

Sophie Detry

Si hi ha molta més gent que vol ajudar es poden fer moltes coses.


La família també ha fet una campanya de micromecenatge amb què han recaptat 1.800 euros per pagar la benzina, els peatges i els ferris. Vista l'experiència, en la qual han col·laborat majoritàriament santcugatencs, els organitzadors no descarten repetir la iniciativa de cara a l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.