Educació no es compromet a tenir enllestit l'edifici de l'IES Sant Cugat al setembre de l'any vinent


  • Comparteix:

El delegat territorial diu que els tècnics encara han d'avaluar si es pot reforçar l'estructura del Pla i Farreres

El delegat territorial diu que els tècnics encara han d'avaluar si es pot reforçar l'estructura del Pla i Farreres

La direcció territorial d'Educació al Vallès no es compromet a tenir en marxa l'edifici definitiu de l'IES Sant Cugat de cara al proper curs, com exigeix l'AMPA del centre. En aquests moments, els tècnics estudien si és millor reforçar els pilars de l'antiga escola Pla i Farreres per construir-hi l'institut a sobre, o edificar un equipament nou.

El director territorial d'Educació a la comarca, Eduard Galceran, ha explicat a Ràdio Sant Cugat que els tècnics del departament estudien a hores d'ara quin mètode cal seguir per construir l'edifici definitiu de l'IES Sant Cugat. Recordem que estava previst que l'institut s'edifiqués sobre l'estructura de l'antiga escola Pla i Farreres, però aquest setembre, els tècnics van detectar que els pilars no aguantarien la nova construcció.

Ara, els tècnics estan decidint si reforcen els pilars de l'antiga escola o construeixen un equipament nou. Escoltem el director territorial, Eduard Galceran:

Eduard Galceran

S'ha de veure si és més rendible reforçar els pilars o bé fer una edificació nova. Els tècnics encara no poden fer una proposta, perquè el problema encara és molt recent.


Galceran també ha assegurat que en aquests moments és molt complicat assegurar que l'institut estigui en marxa en el seu nou edifici de cara al setembre del 2005, pel nou curs. Tot depèn, apunta el delegat, de com es decideixi construir l'IES Sant Cugat:

Eduard Galceran

És molt diferent enderrocar l'edifici actual i fer-ne un de nou que reparar el que ja n'hi ha. Estem parlant de temporalitats molt diferents.


Per tant, si finalment es reforcen els pilars de l'antiga escola Pla i Farreres, l'IES Sant Cugat sí podria estar enllestit pel curs vinent. En canvi, si s'acaba construint un de nou, el delegat ha manifestat que, probablement, es retardarà la seva entrada en funcionament.

D'altra banda, Eduard Galceran també ha deixat la porta oberta a la proposta de la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, de tirar endavant el cinquè institut. Galceran ha explicat que potser sí caldria un nou institut a la ciutat, però que en tot cas, l'educació secundària a Sant Cugat no pateix problemes greus, i per tant, no és un punt prioritari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.