Pas endavant en el blindatge de la protecció de Collserola

L'AMB aprova inicialment el nou pla especial de protecció


Temes relacionats

Com serà el parc natural de Collserola amb el nou pla de protecció? (25/jul/18)

Collserola aborda la seva transformació agroecològica amb un procés obert a la ciutadania (18/nov/17)


  • Comparteix:

Imatge del parc natural de Collserola / Foto: ACN

Imatge del parc natural de Collserola / Foto: ACN

El parc natural de la serra de Collserola posa fil a l'agulla a la seva protecció i conservació. El consell metropolità ha aprovat inicialment el nou Pla Especial de Protecció del medi natural i del paisatge, que amplia els espais lliures i redueix el sòl destinat a infraestructures. Aquest nou pla, que substituirà una vegada aprovat definitivament l'anterior del 1987, ha estat elaborat amb la participació de totes les administracions implicades, entre elles, l'Ajuntament de Sant Cugat, a més de la Generalitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el consorci del parc, la Diputació i els consistoris que formen part de l'espai. Ara s'obre un procés de participació ciutadana que s'articularà amb sessions al territori i temàtiques, canals en línia i a través de l'atenció ciutadana de l'AMB i el consorci, que recolliran les aportacions.

El nou pla s'ha aprovat juntament amb la modificació del Pla General Metropolità a la zona amb l'objectiu de garantir la màxima protecció i conservació d'aquest espai natural, que és el pulmó verd de l'àrea metropolitana. El full de ruta del nou document prioritza dos eixos: potenciar els valors naturals i establir un major control de les 'pertorbacions' per evitar els efectes negatius derivats de la gran densitat d'infraestructures.

Tot plegat, ha explicat a Cugat.cat el director del consorci del parc de Collserola, Marià Martí, per abordar els nous reptes de la serra, com són la seva preservació i la gestió de l'ús.

Marià Martí

El pla delimita molt clarament els usos, per on s'ha de circular, proposa zones per on no s'ha de transitar i estableix quines activitats es poden desenvolupar.


Per això l'aprovació inicial del nou pla ha estat molt ben rebuda des del consorci, ja que és un document que s'està treballant des del 2010 quan la serra va esdevenir parc natural i que ha de substituir un pla, encara vigent, que té més de 30 anys. La previsió és que el text estigui aprovat provisionalment abans del maig i que després la Generalitat en doni l'aprovació definitiva.

Coneix els detalls del nou Pla Especial de Protecció del medi natural i del paisatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.