Els caçadors amenacen amb escurçar la temporada si l'administració no els fa costat


  • Comparteix:

Els caçadors reivindiquen la seva importància / Foto: ACN

Els caçadors reivindiquen la seva importància / Foto: ACN

La Federació de Caçadors de Barcelona amenaça amb escurçar la temporada de caça a la demarcació si l'administració no surt en defensa de la seva feina en el control de la població de senglars a Catalunya. Segons el president de l'associació, Joaquín Zarzoso, cal que la Generalitat surti a desmentir la informació per part de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) del Col·legi d'Advocats de Barcelona que assegura que la vacuna contraceptiva dels senglars funciona 'al 100% i que ha reduït la població en 400 exemplars'.

Segons Zarzoso, aquestes afirmacions no ténen cap base científica i que la xifra correspon als animals morts per caçadors en els batudes de l'any passat als municipis on s'ha aplicat el projecte, liderat pel santcugatenc Manel López i on hi ha participat l'Ajuntament de Sant Cugat. El text del CPDA també afirma, segons Zarzoso, que 'la caça massiva provoca una alteració de l'ecosistema i fa que neixin més senglars'. Zarzoso assegura que la feina dels caçadors, pagada de la seva butxaca, ha ajudat de manera demostrable a reduir les poblacions de senglars.

Joaquín Zarzoso

Hem reduït a la meitat la cabana de senglars. Tot és gràcies a l'esforç personal i econòmic que fan els caçadors. No rebem diners de ningú i estem set mesos caçant de dia i de nit i no permetrem que vinguin quatre il·luminats a tirar per terra tota la tasca que hem fet.


Per això, assegura, si no se'ls defensa públicament des de l'administració amenacen amb escurçar la temporada de caça, primer dos mesos i més endavant ampliar-ho, per demostrar que són necessaris per controlar la plaga. Zarzoso xifra en 1.300 euros el cost per al caçador de cada exemplar capturat i defensa la col·laboració del col·lectiu amb empreses i institucions en tot moment. Sobre la vacuna, assenyala que 'no ha funcionat enlloc del món', ja que necessita 'un espai tancat' on els senglars no es relacionin amb exemplars de fora.

La Federació proposa també mesures per reduir la població, com ara augmentar el nombre de captures, fomentar la protecció dels conreus, evitar el creuament amb els porcs domèstics o vietnamites i conscienciar la població que no se'ls pot donar menjar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.