El primer rusc de vespa asiàtica a Collserola es detecta a Valldoreix

La picada d'aquesta vespa és molt dolorosa


  • Comparteix:

Eixam detectat al Parc de Colleserola / Foto: Parc Natural de la Serra de Collserola

Eixam detectat al Parc de Colleserola / Foto: Parc Natural de la Serra de Collserola

El Parc Natural de Collserola detecta els primers ruscs de vespa asiàtica, una espècie exòtica extesa a tota Europa i que va arribar a Catalunya per l'Empordà el 2012. En concret, segons Agents Rurals, de moment tenen localitzat un únic niu a Valldoreix. L'aparició de la vespa asiàtica a Collserola suposa un greu problema, apunta el parc, ja que depreden abelles i altres insectes encarregats de la pol·linització de les plantes i flors.

En aquest sentit, aquesta depredació afecta també la producció de mel, cera i altres productes apícoles. Les picades de la vespa asiàtica són molt doloroses i, fins i tot, perilloses per aquells que puguin ser al·lèrgics. Per això es demana a la població que en cas de picada es truqui al 061. Tot i això, l'inspector en cap d'Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha assegurat a Cugat.cat que l'espècie 'ha vingut per quedar-se' i que no suposa 'més perill' per a les persones que qualsevol altre tipus de vespa autòctona.

Josep Antoni Mur

Malauradament, la presència de la vespa velutina l'haurem d'assumir, ha vingut per quedar-se. Haurem d'aprendre a conviure amb aquest animal, que no representa més perill que qualsevol altre tipus de vespa autòctona i s'han de guardar les mateixes precaucions.


El Parc Natural de Collserola ha creat un grup de detecció, seguiment i control de la població de la vespa asiàtica i que treballa colze a colze amb la comissió tècnica de la Generalitat i tots els col·lectius implicats en aquesta problemàtica. Mur ha explicat que tenen quatre paranys pel parc i que solen trobar reines quan fan inspeccions.

En cas de detectar un niu de vespa asiàtica cal posar-se en contacte amb el Cos d'Agents Rurals, al telèfon 93 561 70 00 o al correu acapsal.dma@gencat.cat, on es poden enviar fotografies del niu en qüestió.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.