L'Ajuntament convoca cinc minuts de silenci aquest divendres pels atemptats de Barcelona i Cambrils

No hi haurà representació municipal als actes commemoratius de Barcelona


  • Comparteix:

Sant Cugat ja va fer cinc minuts de silenci al dia següent dels atemptats

Sant Cugat ja va fer cinc minuts de silenci al dia següent dels atemptats

El consistori convoca els santcugatencs a fer cinc minuts de silenci, aquest divendres a partir de les dotze, a la plaça de la Vila, en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils quan es compleix un any de l'atac. És una proposta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per als ajuntaments i els consells comarcals per 'mostrar la solidaritat amb les víctimes i el compromís amb la pau i la llibertat dels municipis catalans'. Fonts municipals indiquen que no hi haurà representació municipal als actes commemoratius de Barcelona. Aquest divendres i dissabte les banderes de l'ajuntament onejaran a mig pal en solidaritat a les víctimes dels atemptats, on van resultar ferides dues santcugatenques.

El manifest subratlla que els atemptats terroristes a la Rambla de Barcelona i al passeig Marítim de Cambrils -que van provocar 16 víctimes mortals i més d'un centenar de ferits- 'van ser un cop dur per a tots i totes nosaltres' però la resposta cívica i pacífica de la ciutadania 'va ser la millor resposta'.

L'ACM apunta que davant del terrorisme 'no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat' i que 'ni el jihadisme ni cap mostra de terror' podran canviar 'la ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar'.

Actes commemoratius a Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat i la delegació a Catalunya del govern espanyol, coordina els actes d'homenatge aquest divendres, a dos quarts d'onze, a Plaça Catalunya sota el nom 'Barcelona, ciutat de pau'. Mitja hora abans s'ha fet l'ofrena floral a la Rambla davant el mosaic de Joan Miró, al Pla de l'Òs, amb familiars de les víctimes mortals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.