Austeritat en la commemoració a Barcelona del primer aniversari del 17-A

Dues santcugatenques van resultar ferides en l'atac a Barcelona


Temes relacionats

Robert Manrique: 'L'administració competent encara no ha après com tractar les víctimes del terrorisme' (25/jun/18)


  • Comparteix:

Moment de l'actuació policial posterior a l'atemptat / Foto: ACN

Moment de l'actuació policial posterior a l'atemptat / Foto: ACN

El gran acte programat a Barcelona per a la commemoració del primer aniversari dels atemptats del 17 d'agost de l'estiu passat serà auster i se centrarà en les víctimes i els seus familiars. Així ho ha anunciat el consistori de la capital catalana, que ha detallat que l'esdeveniment se celebrarà a dos quarts d'onze a la plaça de Catalunya i girarà entorn el lema 'Barcelona, Ciutat de Pau'. Dues santcugatenques van resultar ferides en l'atac de Barcelona.

A l’acte, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Generalitat i la delegació del govern espanyol a Catalunya, hi assistiran representants institucionals de Ripoll, Cambrils, Alcanar i Subirats, així com representants dels municipis on vivien les víctimes mortals, a més de membres dels cossos policials i dels serveis d’emergències. No es preveuen, però, discursos oficials. Es farà una interpretació musical i la lectura d’un text en els set idiomes de les persones que van morir a causa de l’atemptat (català, castellà, anglès, francès, portuguès, italià, alemany). L'acte anirà presentat per la periodista Gemma Nierga.

Abans de l’inici de l’esdeveniment a la plaça de Catalunya, està prevista una ofrena floral davant el mosaic de Joan Miró de la Rambla, al Pla de l’Os, amb familiars de les 16 víctimes mortals.

Pendents d’un monument memorial del 17-A
L’Ajuntament de Barcelona ha recordat que, en el marc de la futura reforma de la Rambla prevista per 2019, treballa en instal.lar un element memorial que evoqui l'atemptat, les víctimes i la solidaritat dels ciutadans de la tarda de 17 d’agost de 2017, quan van morir 16 persones i un centenar van resultar ferides, entre elles dues veïnes de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.