El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil, més a prop

L'Ajuntament preveu posar en marxa l'equipament a la tardor


Temes relacionats

L'equip de govern manté el compromís de situar el Centre-Grau Garriga a Can Quitèria ( 5/feb/16)

Can Quitèria serà l'Espai Grau-Garriga abans del 2017 (15/feb/15)


  • Comparteix:

L'equipament obriria portes a la tardor / Foto: Localpres

L'equipament obriria portes a la tardor / Foto: Localpres

El consistori planeja obrir les portes del Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil, ubicat a la Masia de Can Quitèria, a la tardor. L'alcalde accidental i tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Eloi Rovira, ha admès que l'obertura de l'espai va amb retard, però ho ha atribuït a l'estudi previ de museïtzació i a la negociació, encara oberta, amb la família de l'artista per concretar quina obra s'hi exposarà.

Les obres de rehabilitació de Can Quitèria, que van durar un any, van finalitzar l'octubre passat. Era el pas previ a la museïtzació de l'espai que convertirà la masia en el centre de reconeixement de l'Escola Catalana del Tapís amb obres del santcugatenc Grau-Garriga.

Reconvertida la Casa Aymat en una fàbrica de creació i formació, al consistori li tocava encetar converses amb la família de Grau-Garriga per abordar quina part del fons del tapís es traslladarà a Can Quitèria. Un procés llarg, segons Rovira, que també ha influït en el retard en l'obertura del centre.

Eloi Rovira

Sí, la veritat és que ha estat un procés llarg i de negociació amb la família. Una vegada acabada l'obra física, queden els últims serrells.


Reclamacions per a l'obertura de l'equipament
La posada en funcionament de l'equipament de la plaça de Can Quitèria ha estat reclamada per diversos partits. Sobretot després que 'les obres acabessin l'octubre de 2017' com exposa el portaveu del PSC, Pere Soler, que recorda que el museu ha de ser 'un espai polivalent i obert al barri' del Centre-Estació.

El socialista remarca que Centre-Estació és un barri mancat d'espais polivalents i que amb el de Can Quitèria es guanyaria un espai per a les seves entitats i associacions. Soler ha lamentat assabentar-se pels mitjans de la previsió d'obertura de l'equipament i de no tenir constància dels detalls del projecte museístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.