Els robatoris amb violència en habitatges baixen al juliol un 25% a Sant Cugat

El Consell de Seguretat es reunirà finalment el 19 de setembre


Temes relacionats

Mossos torna a fer volar per Sant Cugat l'helicòpter de patrullatge preventiu per robatoris (14/ago/18)


  • Comparteix:

Mossos demana extremar la precaució als habitatges durant les vacances / Foto: Mossos

Mossos demana extremar la precaució als habitatges durant les vacances / Foto: Mossos

Els robatoris amb violència en habitatges han baixat al juliol prop d'un 25% respecte al mateix mes de l'any passat, segons dades facilitades per Mossos i l'Ajuntament a Cugat.cat. El cos apunta que, a falta de tancar l'agost, les dades del present mes també podrien registrar un important descens en virtut dels resultats de la primera quinzena. Fonts del cos atribueixen la rebaixa en el nombre de delictes al 'contundent' dispositiu que s'està efectuant amb Policia Local.

Sense facilitar les dades en termes absoluts, Mossos valora el descens registrat al municipi el darrer mes. Una bona notícia que el cos de seguretat associa al desplegament d'efectius per al territori, amb un destacat reforç a Valldoreix i als districtes.

A falta que finalitzi el mes d'agost, Mossos vaticina un altre descens respecte el mateix mes de l'any passat. Tenint en compte la primera quinzena d'agost, els delictes haurien caigut en un 75%. No obstant això, el mateix cos assegura que aquesta dada és provisional i podria revertir-se ja que molts afectats denuncien els fets al setembre, en tornar de les vacances.

Malgrat les bones impressions, des de l'Ajuntament subratllen la importància de mitigar encara més aquests fets delictius per combatre la sensació d'inseguretat per part de la ciutadania. Ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Com a govern tenim el compromís que el nombre de robatoris sigui el més baix possible. Volem combatre la sensació d'inseguretat.


Paraira també ha destacat la importància de la implicació veïnal per prevenir els robatoris, ja sigui intensificant les mesures de seguretat a la llar o mantenint una comunicació ràpida amb la policia.

Sobre l'helicòpter de Mossos que sobrevola la ciutat, el mateix cos apunta que els santcugatencs encara el veuran 'durant les properes setmanes'.

Compromís municipal
Per tal de fer front als robatoris que es pateixen a Sant Cugat i altres qüestions de seguretat, l'Ajuntament convocarà tots els actors implicats al Consell de Seguretat. Està previst que la trobada, que és la primera vegada que se celebra en el que va de mandat, tingui lloc el 19 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.