F. Mayor Zaragoza: 'La tecnologia digital fa que ja no haguem d'acceptar l'inacceptable'


  • Comparteix:

L'exdirector general de la Unesco, exministre i actual president de la Fundació Cultura de Pau Federico Mayor Zaragoza assegura que les xarxes socials permetran que la 'gent' s'organitzi i planti cara als poders per deixar d'acceptar 'el que és inacceptable moralment'. Zaragoza, que ha impartit aquest dilluns una xerrada a Sant Cugat en el marc del 33è Curs d'Estiu de la Unipau, urgeix també a posar fi a la 'plutocràcia' que regeix el món, en referència al G-8 i al G-20, per deixar pas al 'multilateralisme democràtic'. Recuperem aquesta entrevista emesa el 9 de juliol.



ESCOLTA-HO

L'exministre ha assenyalat que fins fa pocs anys, la població no tenia accés a la informació més enllà dels canals del poder i això va fer que es transigís en qüestions morals on no s'hauria d'haver fet. Això, assegura, obre la porta a un món on tots els països tinguin la mateixa veu i s'organitzin democràticament, un fet que també serviria per controlar excessos per part d'algun país en concret.

Federico Mayor Zaragoza

Ara, per primera vegada, els éssers humans que tenen accés a la tecnologia digital tenen la possibilitat de dir el que pensen. Fa anys, no sabíem res del que passava al món.


Mayor Zaragoza ha carregat especialment, tant a la conferència com a l'entrevista, contra les polítiques 'neoliberals', de Ronald Reagan, Margaret Thatcher i Donald Trump.

Federico Mayor Zaragoza

En aquell moment va ser quan els neoliberals, especialment Reagan i Thatcher van dir fora les Nacions Unides. Fora els principis democràtics i ètics i els van substituir per valors bursàtils.


L'exdirector general de la Unesco ha remarcat també el paper de la dona en la configuració de la nova societat multilateral, que, segons les seves paraules, és l'única manera de superar els reptes del futur i deixar un món millor a les generacions futures.

Federico Mayor Zaragoza

Crec que cada matí hem de dir-nos què farem. Si seguirem tolerant que més de 20.000 persones morin de fam o que s'ofeguin no sé quants immigrants que l'únic que volen és menjar. I nosaltres, en comptes d'ajudar-los els estem explotant.


Durant la conferència, Mayor Zaragoza ha cridat a la 'tolerància zero' davant actituds supremacistes i feixistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.