Una delegació de vuit activistes visitarà Sant Cugat a principis d'octubre

Serà en el marc del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans


  • Comparteix:

Cartell de la proposta d'enguany / Foto: Ciutats Defensores dels Drets Humans

Cartell de la proposta d'enguany / Foto: Ciutats Defensores dels Drets Humans

Sant Cugat tornarà a acollir vuit activistes d'arreu del món a la 7a edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans que se celebrarà del 30 a l'11 d'octubre a 15 municipis catalans. El projecte, impulsat per la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), organitza xerrades, conferències i altres activitats per donar a conèixer la tasca que fan als seus països d'origen. Els activistes visitaran organismes i instituts, entre d'altres, per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans arreu del món. Enguany els activistes provenen de Palestina, Egipte, Guinea Equatorial, Hondures, Mèxic, Estats Units, Birmània i Espanya.

Sant Cugat rebrà la visita de Ramón Esono, Ahmed Ali, Marisa Franco, Janahuy Paredes, Manal Tamimi i Tun Kin. El grup d'activistes farà parada per diversos centres, espais i instituts de la ciutat com Cal Temerari, l'Ateneu o l'Escola Municipal d'Art de Sant Cugat on oferiran xerrades, conferències i classes magistrals. La tècnica de la CCAR encarregada de la gestió del programa, Silvia Juventeny, ha posat en valor la iniciativa.

Silvia Juventeny

Són persones que diàriament s'estan jugant la vida i treballen en contextos molt violents on es produeixen amenaces, assetjament, un desprestigi constant i, fins i tot, cessament forçat. Per aquest motiu és important escoltar què ens han de dir perquè per part nostra també tenim un marge d'acció.

Els activistes que visitaran Sant Cugat

Ramón Esono (Guinea Equatorial): El caricaturista guineà està compromès amb la denúncia de vulneracions dels drets humans, un fet pel qual va ser empresonat. Esono estarà a l'Escola Municipal d'Art i a Cal Temerari el 5 d'octubre.

Ahmed Ali (Egipte): Fotoperiodista egipci que va haver de fugir del seu país després de ser condemnat a 25 anys de presó per la seva tasca. Ali va sol·licitar asil a Espanya. El fotoperiodista oferirà una classe magistral a l'Ateneu i després visitarà l'Escola d'Art el 8 d'octubre.

Marisa Franco (EE.UU): Lluita contra les deportacions de migrants que es produeixen als Estats Units. Oferirà xerrades a diversos instituts de Sant Cugat juntament amb Janahuy Paredes el 10 d'octubre.

Janahuy Paredes (Mèxic): La seva feina es basa en denunciar les desaparicions forçades al seu país com la que va patir el seu pare.

Manal Tamimi (Palestina): Membre del Comitè de Coordinació de la Lluita Popular (PSCC) que lluita contra l'ocupació israeliana. Visitarà, amb Tun Khin, instituts de la ciutat l'11 d'octubre.

Tun Khin (Birmània): Defensor dels drets de la minoria rohingya a Birmània.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.