Sant Cugat donarà la benvinguda al curs escolar amb 20.695 alumnes i l'estrena del nou Leonardo da Vinci


Temes relacionats

Les classes al nou institut Leonardo començaran el 14 de setembre ( 3/set/18)


  • Comparteix:

20.695 infants i joves començaran el curs a Sant Cugat dimecres que ve, una xifra gairebé idèntica a la de l'any passat quan es van matricular 20.741 alumnes. La majoria d'aquests estudiants, el 44%, cursarà els estudis a centres públics, un 34% ho farà a les concertades i el 21% estudiarà en centres privats. Unes xifres que poden variar lleugerament amb l'inici de les classes.

Per inaugurar el curs, la comunitat docent s'ha reunit avui a l'escola municipal de música Victòria dels Àngels on l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha situat l'Educació com una de les prioritats de les polítiques que es desenvolupen a la ciutat.

Carmela Fortuny

Jo que vinc de portar la regidoria de Cultura i que sempre he dit que mitjançant la cultura podem transformar la societat, avui toca també toca dir que l'educació, que també és cultura, és una de les grans eines de transformació social que podem tenir a les nostres ciutats.


La cita també ha servit per escoltar la doctora Rosa Casafont, que ha ofert la conferència 'Educar-nos per Educar: explorem junts la neurociència aplicada'.

Rosa Casafon

Tot canvi perquè sigui realment efectiu de forma saludable ha de ser de dins cap a fora. Hem de fer una transformació per influir des del valor.


Una de les novetats més destacades és la posada en marxa del nou edifici de l'institut Leonardo da Vinci, que arrencarà el dos dies més tard que la resta de centres, el 14 de setembre.

La ciutat també donarà la benvinguda a un nou centre educatiu, el Liceu Politècnic, que ofereix educació secundària i batxillerat. Una altre canvi d'enguany és que Esart, que oferia estudis secundaris, enguany ja no obrirà portes a Sant Cugat.

Com és habitual, durant aquest estiu l'Ajuntament ha invertit gairebé 600.000 euros en diverses actuacions de millora a una desena d'escoles i equipaments públics.

Enguany, Sant Cugat també celebra el 40è aniversari de la posada en marxa del servei d'escoles bressol municipals. 40 anys d'història que han portat la ciutat a tenir set escoles bressol i oferir a dia d'avui 409 places als infants del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.