Sant Cugat consolida i aposta per la figura dels agents cívics


Temes relacionats

Sant Cugat dóna la benvinguda als 20 nous treballadors municipals provinents dels Plans d'Ocupació ( 2/nov/17)


  • Comparteix:

Sant Cugat compta, des de fa poc més d'un any, amb els agents cívics, una figura que s'encarrega d'afavorir la convivència i el civisme a la ciutat. En parelles, recorren diferents barris i atenen les necessitats i consultes dels santcugatencs, gestionen incidències, faciliten la convivència ciutadana i asseguren un ús adequat de l'espai públic.

En total, Sant Cugat compta amb deu agents cívics en plantilla, sis dones i quatre homes. Una xifra que, sembla, s'anirà ampliant. La tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, explica que en el passat Consell Local de Seguretat Ciutadana i Convivència es va acordar la creació d'un grup de treball per tractar el futur de la figura dels agents cívics. Paraira assegura que 'les aportacions dels representants' ajudaran a 'redissenyar aquest servei' i també a decidir 'si cal ampliar-lo perquè som una ciutat molt gran, molt viva i amb moltes persones'.

Les principals incidències que els agents cívics es troben són un mal estat de les voreres, gent que passeja a les seves mascotes sense lligar i bicicletes que circulen per zones de vianants o bé més velocitat de la permesa. Incidir en aquests aspectes, ajuda a tenir una millor ciutat. L'agent cívic Miguel Ángel Sabrido considera que la seva tasca i la dels seus companys ha ajudat a millorar alguns aspectes de la ciutat. Afirma que és una sensació 'agradable' saber que la seva feina 'serveix per alguna cosa'.




Cristina Paraira

Ens poden enriquir molt les aportacions de tots els representants per anar redissenyant aquest servei i, si cal, ampliar-lo perquè som una ciutat molt gran i molt viva.

Miguel Ángel Sabrido

Nosaltres hem notat que anem fent les incidències i les coses es van arreglant. És agradable i et dóna la sensació que la feina que fas serveix per alguna cosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.