Torna la Setmana de la Gent Gran a Sant Cugat per donar veu al col·lectiu

Enguany va acompanyada d'una campanya de sensibilització contra el maltractament a les persones grans


  • Comparteix:

Foto de família amb els impulsors de la iniciativa

Foto de família amb els impulsors de la iniciativa

La Setmana de la Gent Gran torna aquest any a Sant Cugat acompanyada d'una campanya de sensibilització per al bon tracte al col·lectiu. La iniciativa vol conscienciar, en la seva 12a edició, la ciutadania sobre el respecte a les persones grans, que representen gairebé un 20% de la població santcugatenca. A més, xerrades, activitats lúdiques, culturals i intergeneracionals donaran veu al col·lectiu del 29 de setembre al 5 d'octubre.

Des d'aquest divendres i durant tot l'octubre es podran veure cartells de sensibilització per fer reflexionar sobre quatre drets de la gent gran: el de ser escoltats, el de disposar i decidir sobre els propis diners, el de decidir com viure i el de rebre afecte. Una campanya que va destinada tant als cuidadors i familiars de gent gran com a la ciutadania en general, tal com explica el president de la Llar d'Avis de la Parròquia, Joan Cortadellas.

Joan Cortadellas

La campanya va dirigida a dos grans públics. Primer a la família i als cuidadors, que val molt la pena fer sensibilització perquè hi ha molt d'abús de sobreutilitzar la gent gran. I després a la ciutadania.


La Setmana de la Gent Gran, impulsada per l'Ajuntament i per la Taula de la Gent Gran, portarà activitats tradicionals d'altres anys com les Olimpíades entre residències santcugatenques i el taller de mitja intergeneracional 'La bufanda de la iaia'. A més, més enllà de la campanya hi haurà novetats com una visita guiada al Monestir i una xerrada-debat sobre la soledat, la sexualitat i l'afectivitat en les persones grans dirigida a tècnics i professionals que tracten amb el col·lectiu. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha destacat que les activitats les han programat les mateixes entitats que conformen la Taula de la Gent Gran.

Susanna Pellicer

És una feina que ens agrada dir que s'impulsa des de l'Ajuntament però la fan les entitats que formen la Taula. Per tant, és una manera de donar veu a la gent gran.


Programa d'activitats
- Dissabte, 29 de setembre
18h: Presentació de la campanya de bon tracte a la gent gran a l'Escola de Música Municipal Victòria dels Àngels, amb l'alcaldessa Carmela Fortuny i una xerrada del periodista i escriptor Víctor Alexandre titulada 'La dignitat no envelleix'. L'acte acabarà amb el concert de les corals de gent gran de la ciutat.

- Dimarts, 2 d'octubre
10:30: Visita guiada al Monestir
17h: Taller de mitja intergeneracional 'La bufanda de la iaia', organitzat pels Amics de la Gent Gran a la plaça d'Octavià.

- Dimecres, 3 d'octubre
10h: Reflexió i debat sobre el bon tracte a les persones grans 'Soledat, sexualitat i afectivitat en les persones grans', a càrrec de la consulta Siena a la Casa de Cultura.

- Dijous, 4 d'octubre
11h: Olimpíades entre residències a la Residència pública Sant Cugat. Vuit proves adaptades als interessos dels participants per competir en equip entre les residències de la ciutat. S'entregarà una copa honorífica a la guanyadora i una medalla a tots els participants.
18h: Tarda de teatre, a la Casa de Cultura. Amb la companyia La Global i l'Associació de Veïns del Monestir amb l'obra 'La família Xelín'.

- Divendres, 5 d'octubre
17:30: Show de la gent gran amb els Marxosos del Vallès i casals de gent gran de Sant Cugat, de la Floresta i de les Planes.

Consulta totes les activitats en l'especial de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.