L'únic sacerdot català amb carnet de mag professional

El director del Centre Borja, Xavier Rodríguez, també és conegut com el Mag Reivaj


  • Comparteix:

Xavier Rodríguez és el superior del Centre Borja des de 2014 i és l'únic capellà català amb carnet de mag professional. Des de petit va descobrir la vocació per la religió i la passió per la màgia i, en l'actualitat, compagina tots dos mons. El seu nom artístic és Mag Reivaj, tot i que alguns el coneixen com el 'cura mago'.



Va estudiar Químiques, però Xavier Rodríguez va acabar impartint classes de Religió perquè, explica, 'en aquell moment hi havia més químics que capellans'. Cada any, nomenava un alumne de la classe com el delegat de màgia. 'Havia d'aixecar la mà i, en posat televisiu, dir: 'Xavi, és l'hooora de la màgia!', explica. Sempre ha compaginat el món religiós i l'artístic, per a ell els dos mons són compatibles i 'fins i tot complementaris'. En Xavier relata que 'des del món artístic xoca que jo digui misses i des del món religiós xoca que jo estigui a vegades dalt d'un escenari', però no ha tingut mai cap trava per part de religiosos ni mags.

Xavier Rodríguez o el Mag Reivaj
Xavier Rodríguez o el Mag Reivaj


Ha casat molts il·lusionistes, ha batejat els seus fills i, fins i tot, ha oficiat enterraments de mags o familiars seus. Pel Xavier, aquestes celebracions són 'molt entranyables' i explica que gaudeix fent màgia al món religiós i fent de capellà en els llocs artístics.

En Xavier explica que, malgrat la llarga carrera i experiència en religió i màgia, encara hi ha un joc que no li acaba de sortir. Ser director i superior és la 'màgia' que més li costa, però assegura que 'algun dia aquesta màgia sortirà bé'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.