El registre municipal d'unions civils arriba a les 150 parelles en quasi dos anys de funcionament


  • Comparteix:

L'objectiu és dotar de drets civils a les parelles que no es volen casar

L'objectiu és dotar de drets civils a les parelles que no es volen casar

Prop de 150 parelles s'han insrit al registre d'unions civils que té Sant Cugat des de fa quasi 2 anys. L'objectiu de la iniciativa és proporcionar els drets civils a parelles que no es volen casar, però que volen deixar constància de la relació com a parella i dels drets que això comporta.

El registre d'unions civils de Sant Cugat va entrar en funcionament a primers de febrer del 2002 i amb aquest temps s'han inscrit 149 parelles i només 4 s'han donat de baixa. Gràcies a aquest registre, les parelles que no es volen casar poden gaudir dels drets civils bàsics com a parella. La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, explica quins avantatges comporta la inscripció al registre.

Marta Subirà

La inscripció dóna dret a les parelles a demanar permisos laborals, reducció de jornada, a pensions alimentàries o compensacions econòmiques.


Fins ara, el registre presenta un índex de parelles mixtes, ciutadans d'aquí aparellats amb immigrants, molt elevat. Aquesta és una manera de regular la situació de moltes parelles que patien un buit legal si no es volien casar. Des de l'equip de govern es fa una valoració molt positiva del funcionament del registre i en aquest sentit, Marta Subirà creu que s'ha aconseguit satisfer una necessitat de la societat santcugatenca.

Marta Subirà

el nombre de parelles inscrites demostra que és un servei que calia. Dóna l'oportunitat a les persones qu no es volen casar a tenir una sèrie de drets i una regulació.


Els requisits per inscriure's com a parella són estar empadronat al municipi de Sant Cugat i fixar-hi un domicili. Les dades del registre són completament confidencials i es poden omplir a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.