Cal Caballu estrena la secció 'Comerços emblemàtics' del 'Sant Cugat a fons'


  • Comparteix:

Cal Caballu acumula tres generacions a tocar del Monestir / Foto: Cal Caballu

Cal Caballu acumula tres generacions a tocar del Monestir / Foto: Cal Caballu

Cal Caballu ofereix des de principis del segle XX vins i licors a granel i és un testimoni de la transformació de Sant Cugat des d'un poble rural a una ciutat de 90.000 habitants. Toni Castanyer visita la secció 'Comerços emblemàtics', que s'estrena al 'Sant Cugat a fons' de la mà de Toni Samsó, per narrar el canvi de la clientela i el comerç de la ciutat.

ESCOLTA-HO

Cal Caballu ha passat per diverses etapes i dos locals diferents al llarg de la seva vida, tot i que sempre ha estat enclavat a la mateixa zona, a la cantonada entre el carrer Plana de l'Hospital, el carrer Hospital i la plaça d'Octavià. Va començar oferint vi produït a Sant Cugat, però la progressiva desaparició de les vinyes van obligar a reorientar el negoci cap a la venda de producte provinent d'altres punts de Catalunya i de l'estat.

El canvi de consum de vi, que ha afavorit la venda d'ampolles davant del granel, també ha afectat el comerç. Tot i això, Castanyer es mostra esperançat amb el futur de l'establiment, que s'haurà d''adaptar' als reptes que proposa la 'globalització'.


Toni Castanyer

Tenint en compte que a partir dels anys 60-70 la vinya deixa de tenir la importància que havia tingut sempre, l'única manera de mantenir-ho és portar producte de qualitat a la botiga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.