Sant Cugat tindrà un protocol per actuar en la captura d'animals exòtics a la via pública

Arran del cas de l'emú, l'Ajuntament veu necessari 'donar eines' a la Policia Local


Temes relacionats

La PAS assegura que un protocol d'actuació hagués evitat la mort de l'emú (11/oct/18)

Un emú passeja pel centre de Sant Cugat (10/oct/18)


  • Comparteix:

El cas d'aquest dimecres de l'emú ha fet moure fitxa a l'Ajuntament / Foto: Allfreephotos

El cas d'aquest dimecres de l'emú ha fet moure fitxa a l'Ajuntament / Foto: Allfreephotos

El cas de l'emú que aquest dimecres moria al centre de Sant Cugat després d'una corredissa per mig municipi ha portat l'Ajuntament, un dia després, a anunciar la creació d'un protocol específic per resoldre aquests casos. De fet, dotar la ciutat d'eines per gestionar l'aparició d'animals exòtics a la via pública era un debat que ja mantenien l'administració, les entitats animalistes i la Policia Local, ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech. Unes eines que no tenien les dues motos i les dues patrulles de la Policia Local que van intervenir en el dispositiu de captura de l'animal. I en aquest sentit, Puigdomènech ha donat la raó a les entitats: era necessari un protocol.

PACMA Catalunya ha sol·licitat una reunió amb l'Ajuntament i la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha reprovat l'actuació de la Policia Local. Unes crítiques que entoma l'Ajuntament, tot i que ha defensat l'operatiu de seguretat. I insisteix en la necessitat d'aquest protocol, perquè sinó 'tenim un problema'.

Puigdomènech ensenya l'agenda i mostra una reunió, prevista fa dies, per a la setmana vinent amb la Policia Local, els grups animalistes i els agents implicats per fixar un protocol d'actuació. També recorda que la ciutadania ha de complir l'ordenança d'animals domèstics, on es prohibeix la tinença d'animals exòtics excepte en casos de nuclis zoològics.

Precisament, dirimir si el santcugatenc propietari de l'emú poseeix un nucli zoològic ocupa les diligències de l'Ajuntament, que estudiarà la imposició d'una sanció. El consistori no ha concretat la ubicació de la finca d'on va escapar l'animal dimecres al matí.










Joan Puigdomènech

Quan les entitats animalistes diuen 'no hi ha un protocol' tenen raó. No hem donat eines a la Policia Local per actuar en aquests casos.

Joan Puigdomènech

La Policia Local ha d'atendre totes les situacions que es donin a l'espai públic. Però si no té definit com actuar, com ha passat ara, tenim un problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.