Mode de Preview Global amb data de : on

Sant Cugat diu adéu al dibuixant del Claustre

Mig miler de persones assisteixen al funeral de l'artista i gastrònom Pep Blanes


Temes relacionats

L'alcaldessa proposarà dedicar un espai del Claustre a Pep Blanes (12/oct/18)

El món local lamenta la pèrdua de Pep Blanes i en reconeix la vàlua artística i personal (11/oct/18)

Mor l'artista Pep Blanes, fill predilecte de Sant Cugat (11/oct/18)


  • Comparteix:

Els amics i coneguts de Blanes s'han aplegat davant el Monestir

Els amics i coneguts de Blanes s'han aplegat davant el Monestir

Que molta gent marxava de vacances no s'ha notat aquest divendres festiu al funeral de Pep Blanes. Mig miler de persones ha omplert l'església del Monestir per dir adéu a l'artista i gastrònom, fill predilecte de Sant Cugat, que tantes vegades va dibuixar els capitells del Claustre del Monestir. Família, coneguts, amics i santcugatencs de tota la vida s'han desfet en elogis per recordar la figura d''una bona persona'.

Així l'ha definit l'expert en tradicions locals i escriptor, Rogeli Pedró, que no tenia aturador a l'hora de parlar de Blanes amb els assistents aplegats davant el Monestir. Un d'ells era Josep Garrell, president de la Coral La Lira i membre de la Penya Regalèssia, que ha remarcat el bon veïnatge que el dibuixant tenia amb els veïns del carrer Xerric i La Lluna.

Perquè, malgrat que Blanes sempre acabava conduint els passos cap el Claustre, trepitjava molt la ciutat. Els que els coneixien sabien que era un 'santcugatenc universal', un catalanista de 'socarrel' i un no parar de qualificatius que ha deixat anar un dels seus millors amics, Eduard Torres, president de la societat gastronòmica Dom Cugat. El discurs de Torres al funeral ha provocat els aplaudiments dels assistents.

El gastrònom era també un bon comunicador. D'això en dóna fe el sotsdirector de Cugat.cat, Joan Miquel Fernàndez, quan recorda 'el pilot automàtic' d'en Blanes quan es posava davant el micròfon de Cugat.cat i deixava anar discursos imparables sense guió en l'espai 'Amb molt de gust'.

L'exrector de la parròquia Blai Blanquer ha oficiat el funeral i ha destacat l'estima de Blanes pel Claustre i el Monestir, fet que el va convertir en el màxim admirador de l'obra d'Arnau Cadell, i el seu esperit cristià amb l'enviament de nadales amb retrats i dibuixos seus.

A la cerimònia de comiat han assistit personalitats del món cultural com Francesc Cabanas, Eduard Jener i Jaume Pla, i companys de Cugat.cat com Màrius Caralt i Pere Pahisa. En plana política, no hi ha faltat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, regidors com Sílvia Solanellas, Mireia Ingla, Ferran Villaseñor, Roser Casamitjana i Xavier Cortés; l'exregidora Marta Subirà i l'exalcaldessa, Mercè Conesa.









Rogeli Pedró

El Pep és i serà un referent al poble. Un gran artista i, per sobre de tot, una bona persona.

Josep Garrell

Molta gent venia al Claustre i se li acostava per saber què feia. Blanes els ho explicava amb detall.

Eduard Torres

Pep deixa una empremta en tots els vessants. El dibuixant, l'escriptor, el gastrònom i el lector impenitent.

Joan M. Fernàndez

La relació amb la ràdio ha estat molt estreta. Ha deixat entre els companys de la ràdio molta estima.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.