Fortuny autoritza els treballadors municipals anar a la feina el 12 d'octubre

L'ADIC va recollir 100 signatures per poder treballar el Dia de la Hispanitat i el 6 de desembre


Temes relacionats

L'ADIC demana a l'Ajuntament treballar el 12 d'octubre i el 6 de desembre (22/set/18)


  • Comparteix:

Treballadors municipals no tenen 'res a celebrar' el 12 d'octubre

Treballadors municipals no tenen 'res a celebrar' el 12 d'octubre

Primer 12 d'octubre en què els empleats de l'Ajuntament poden anar a treballar. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha acceptat la sol·licitud de l'Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) de Sant Cugat, formada per treballadors del consistori, que aquest Dia de la Hispanitat 'no té res a celebrar'. Fortuny considera que, com a alcaldessa, ha de donar resposta a les reivindicacions d'un 'nombre important' de treballadors i també ha anat a treballar en tenir, com ells, 'feina acumulada'.

De fet, ha dit Fortuny, 'no és l'únic festiu en què els funcionaris i els polítics de l'Ajuntament venim a treballar, perquè hi ha molts en què venim perquè tenim puntes de feina'. És per això que membres del govern s'han reunit aquest divendres al matí en una comissió, mentre una seixantena de treballadors ocupaven el seu lloc de feina als diferents departaments.

Els somriures eren visibles en els passadissos de l'edifici consistorial. Feia anys que els empleats, abans que es constituís l'ADIC, demanaven anar a treballar el 12 d'octubre i el 6 de desembre. Enguany, amb Carmela Fortuny com a alcaldessa, la demanda ha estat escoltada. Caldrà veure què passa el 6 de desembre, 40è aniversari de la Constitució Espanyola.

'Encara queda molt pel 6 de desembre', apunta Fortuny, que ha rebut crits de 'No estàs sola', durant la concentració que cada divendres l'ADIC convoca per recordar els presos i exiliats polítics. Els empleats han aplaudit la 'seva valentia' i l'alcaldessa ha agraït amb el cap les paraules, tot sabent que la mesura no agradarà tothom. Una realitat representada pel cartell de 'Llibertat Presos Polítics' que encara penja tacada de pintura de la façana del consistori.

Tot i l'activitat desenvolupada pels treballadors, l'Ajuntament no ha fet atenció al públic i ha tancat portes a les dues de la tarda.


Carmela Fortuny

A ningú se li escapa que aquest festiu té un simbolisme fer-la, aquesta acció. Tant funcionaris com polítics treballem. No tenim res a celebrar i molt a treballar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.