La Floresta es conjura per controlar la població de senglars

A través d'accions com no donar de menjar a aquests animals o a través del desbrossament


  • Comparteix:

Deixar de donar menjar als senglars i el desbrossament com a eina per controlar les poblacions d'aquest animal. Són algunes de les claus de la jornada que ha posat punt final a la campanya informativa per millorar el coneixement del senglar i reduir les incidències. Es tracta d'un projecte finançat amb 5.250 euros de la lliure disposició de la Floresta i on han unit forces el servei d'Ecopatologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la comissió de Medi Ambient del consell de barri del districte.

A la jornada, que ha tingut lloc al Casino de la Floresta, s'han debatut qüestions relacionades amb l'efectivitat de la vacuna contraceptiva, la responsabilitat humana pel que fa l'apropament dels animals a l'entorn periurbà i el control de l'espècie per mitjà de les batudes.

El membre del servei d'Ecopatologia de Fauna de la UAB Carles Conejero ha parlat de les activitats dutes a terme en el marc de la campanya com els tallers, les xerrades i l'estudi que s'ha realitzat entre els florestans per conèixer quina percepció tenen vers el senglar.

La també membre d'aquest servei Sandra Masip ha presentat un estudi sobre 'la població del porc senglar resident a la Floresta mitjançant rastreig i albiraments per transsectes'. De la investigació se n'extreuen dades que ratifiquen que hi ha més presència de senglar en terrenys amb inclinació i on hi ha densitat de gla i vegetació. També ha fet èmfasi en la necessitat d'aïllar la brossa que generem per evitar que els animals s'hi apropin.

Per concloure les xerrades, la membre de l'ONG Adda Carme Menéndez ha posat en qüestió metodologies del control del senglar com ho són les batudes, i ha defensat la implantació de la vacuna anticonceptiva com la solució menys cruenta per a l'animal.


Carles Conejero

Donar menjar al senglar és habituar-lo a l'únic ambient on no pot aconseguir menjar per sí sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.