La Floresta obre el debat sobre la possibilitat de transformar-se en una EMD

La nova Plataforma per a una EMD de la Floresta vol acabar el procés amb una consulta


Temes relacionats

La Floresta es planteja ser una EMD (26/set/18)

El futur de la Floresta és una EMD? Potser sí... parlem-ne (26/abr/18)


  • Comparteix:

La Floresta es prepara per a un nou debat ciutadà / Foto: Consell de barri de la Floresta

La Floresta es prepara per a un nou debat ciutadà / Foto: Consell de barri de la Floresta

El debat sobre si la Floresta necessita dotar-se d'una Entitat Menor Desconcentrada (EMD), figura administrativa que permet la llei vigent, ja s'ha encès al districte. Aquest dilluns s'ha constituït la Plataforma per a una EMD de la Floresta que ha fixat el full de ruta a seguir i que vol acabar amb una consulta. Tot i que aquesta encara no té data, la nova entitat ha avançat camí i ja ha plantejat una jornada oberta de debat l'1 de desembre.

La trobada vol reunir representants d'EMD del país, així com el secretari de l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC), el valldoreixenc Juanjo Cortés. Tot plegat per tenir una idea global dels nous camins que la plataforma florestana vol explorar. De moment, el nou col·lectiu farà un primer sondeig amb la resposta ciutadana al manifest que han fet circular pel districte i la web Emd.lafloresta.info.

La prova de foc serà però quan s'hagin de recollir les 188 signatures necessàries per poder demanar a l'Ajuntament la realització d'una consulta. Una reunió amb el consistori és un altre tema pendent d'abordar, admet Ramon Piqué, membre de la plataforma i expresident del consell de barri de la Floresta.

Piqué apunta que, tot i que la Llei de Règim Local només possibilita la creació d'una Entitat Menor Desconcentrada, la plataforma aspira a adoptar la figura clàssica de l'EMD 'per poder tenir personalitat jurídica i capacitat per gestionar un pressupost', aspecte que una entitat menor no pot fer. Sí podrien decidir sobre el pressupost i això és el que la plataforma vol fer valer. Bàsicament per dotar-se d'eines propositives ja que el consell de barri de la Floresta, afirma Piqué rotund, no funciona com a espai de decisió.


Ramon Piqué

El consell de barri de la Floresta ha pactat moltes coses amb l'Ajuntament i al final aquestes decisions es perden pel camí. Com a òrgan de decisió no funciona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.