Sant Cugat reconeix la trajectòria dels comerços de més de 75 anys d'història

Cal Caballu, Uniformes Prat i l'Estanc Cal Crispín són alguns d'ells


  • Comparteix:

Sant Cugat ha reconegut aquest dijous els seus comerços emblemàtics. És a dir, aquells que tenen 75 anys d'història o més a la ciutat. Un total de 13 comerços que han rebut una distinció per part de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, en reconeixement a la seva trajectòria. Entre ells, establiments gairebé centenaris com Cal Caballu i Uniformes Prat.

Un homenatge que totes les botigues han agraït i que creuen que és fruit de moltes hores de dedicació. Qui ho sap prou bé, per exemple, és Toni Castanyer, de l'establiment Cal Caballu, al carrer de Plana de l'Hospital. El santcugatenc regenta la bodega familiar des que era petit, un establiment que el seu avi va fundar a principis del segle XX.

'Es tracta d'oferir un producte de qualitat a bon preu i d'establir una relació de confiança amb els clients', diu Castanyer. Una opinió que també comparteix Pura Prat, d'Uniformes Prat, al carrer de Santiago Rusiñol. Ella forma part de la tercera generació de botiguers que dur les regnes del negoci. 'La meva família ha treballat molt', remarca.

Una feina feta que també ha reconegut Fortuny a l'acte d'homenatge, que és part del Pla d'Actuació de Comerç de Sant Cugat. La ciutat va aprovar el 2015 una moció per protegir els seus comerços emblemàtics i un any després es va constituir una comissió per protegir-los formada per la regidora de Comerç, Mayte Pérez; tècnics municipals i representants de Sant Cugat Comerç i la Fundació Sant Cugat Actiu.

A més de Cal Caballu i Uniformes Prat, l'acte també ha reconegut establiments com l'Estanc Cal Crispín (al carrer de Santiago Rusiñol), el Forn Valls (al carrer Major) i les peixateries Costa Pujol i Cal Músic del Mercat de Torreblanca, així com la Fruiteria Casanovas del mateix espai. Del Mercat de Mira-sol, en canvi, s'ha distingit la Carnisseria Corral.

Establiments amb elements patrimonials

També negocis com el Bar Catalunya (plaça de Lluís Millet), Queviures Víctor (avinguda de Ramon Escayola), l'Estanc Eva Sagalés Mas (coneguda com Cal Perla i a la plaça de Barcelona) i les perruqueries Jordi Carrera Oliva i Joan Llongueras, al carrer de Valldoreix i al carrer Major, respectivament. Tots ells emblemàtics i amb algun element patrimonial.












Toni Castanyer

És la proximitat amb el client, donar confiança. També oferir un producte de qualitat a uns preus raonables.

Pura Prat

No tenien gairebé festes. La meva família ha treballat moltes hores i amb molta estima.

Carmela Fortuny

Han contribuït a fer xarxa, a fer carrers i a que Sant Cugat tingui ànima. Han fet que vulguis passejar d'un carrer a un altre i d'un establiment a un altre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.