Sant Cugat i agents socials del país alcen la veu a favor del dret a un habitatge digne


  • Comparteix:

L'habitatge digne, una de les apostes de l'Ajuntament / Foto: Creative Commons

L'habitatge digne, una de les apostes de l'Ajuntament / Foto: Creative Commons

El grup promotor de la ILP Habitatge ha presentat aquest dimecres un manifest per exigir al govern espanyol la retirada immediata del recurs que va interposar l'executiu del PP al Tribunal Constitucional (TC) contra la Llei d'Habitatge i ha reclamat que la Generalitat prioritzi de la seva agenda 'l'aplicació total, efectiva i immediata' del text, inclosos els convenis amb les subministradores perquè assumeixin els deutes de les famílies en exclusió residencial. Al manifest, hi han donat suport ajuntaments com el de Sant Cugat, Barcelona, Sabadell i diverses entitats com el Col·legi d'Advocats de Barcelona, els sindicats CCOO i UGT, Òmnium, l'ANC, la Federació Catalana de Municipis i el Sindicat de Llogateres, entre molts altres.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Lucía Delgado, ha demanat que la retirada del recurs s'acordi en el consell de Ministres d'aquest mateix divendres davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional emeti la sentència en breu i s'ha mostrat convençuda que aquesta llei es recuperarà.

El manifest denuncia que cada dia hi ha 43 desnonaments, el 65% dels quals són lloguers, seguit dels d'hipoteca, a més d'advertir que cada dia 'augmenten els de famílies que accedeixen precàriament a habitatges buits'. Sobre el recurs del PP, el manifest carrega contra el PP per 'actuar premeditadament en contra de la protecció d'aquest dret i a favor dels interessos privats de la banca i els fons voltor'.

El manifest s'ha donat a conèixer en un acte al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.