El santcugatenc Francisco Rico, un dels autors de la col·lecció '50 anys d'experiències UAB'

El filòleg forma part dels professors històrics encarregats d'explicar el seu vincle amb la institució


  • Comparteix:

El filòleg i professor santcugatenct Francisco Rico / Foto: CC By-SA Guillermo Casas

El filòleg i professor santcugatenct Francisco Rico / Foto: CC By-SA Guillermo Casas

El santcugatenc professor de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Francisco Rico, relatarà la seva experiència acadèmica en el món universitari a '50 anys d'experiències UAB'. Es tracta d'una col·lecció d'obres on també hi participen altres professors reconeguts com l'economista Antoni Serra Ramoneda, l'historiador José Enrique Ruiz-Domènec i el físic Ramon Pasqual. Els quatre primers volums de la col·lecció es presentaran aquest dimarts a les set de la tarda a la Casa del Llibre, al número 37 de la Rambla de Catalunya de Barcelona.

'50 anys d'experiències UAB' és un projecte que ha nascut amb l'objectiu de recollir els fets més importants dels primer cinquanta anys d'existència de la UAB explicats pels professors que han tingut un fort lligam amb la institució.

Francisco Rico
El filòleg santcugatenc és professor de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. També és membre de la Reial Acadèmia Espanyola i catedràtic emèrit de filologia espanyola. Rico repassa vuit anys de tertúlia literària a la facultat per on van passar autors com Gonzalo Torrente Ballester, Ana María Matute, Mario Vargas Llosa, Montserrat Roig, Juan Benet i Jaime Gil de Biedma, entre d'altres. Francisco Rico reflexiona al llibre sobre la importància del diàleg del món universitari amb els autors literaris com a complement a l'estudi acadèmic de la literatura mitjançant les eines de la filologia i la història.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.