Sant Cugat tindrà una Mesa d'Emergència Habitacional per afrontar els casos de desnonament

El consistori convoca els agents socials d'habitatge per formar-hi part


Temes relacionats

Fortuny: 'La situació ens interpel·la a actualitzar el protocol davant els desnonaments' (25/oct/18)

Sant Cugat registra sis desnonaments el 2017 (24/oct/18)


  • Comparteix:

Una de les accions del Sindicat de Llogaters

Una de les accions del Sindicat de Llogaters

Sant Cugat disposarà d'una Mesa d'Emergència Habitacional per plantar cara als casos de desnonament al municipi i donar una millor resposta en l'àmbit social a l'accés digne a un habitatge. Això ha anunciat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, aquest dimecres, després d'una reunió amb el Sindicat de Llogaters que les darreres setmanes ha visibilitzat casos d''expulsió' a la ciutat a causa del que anomenen 'ofec immobiliari'. La creació d'aquesta mesa, les properes setmanes, ha de ser un espai d'anàlisi de l'escenari actual de l'habitatge a Sant Cugat amb la participació d'agents implicats, com el Sindicat de Llogateres i també promotors immobiliaris privats.

A l'espera de la constitució de la mesa, Fortuny ja ha avançat una primera mesura: l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) centralitzarà tots els recursos municipals que s'ofereixen davant una situació de desnonament. L'objectiu és facilitar la gestió d'aquests recursos i 'seguir millorant els protocols d'actuació dels casos.

L'alcaldessa ha recordat l'adhesió del consistori a la Llei d'emergència habitacional promoguda amb una ILP. Amb sis casos de desnonament a Sant Cugat el 2017, Fortuny vol 'deixar a zero' aquest marcador 'anant junts' amb els agents socials implicats.

El Sindicat de Llogaters de Sant Cugat ha fet un comunicat arran de la creació de la mesa i condicionen la seva entrada al fet que l'Ajuntament acrediti, prèviament, els recursos i el pressupost dels que disposa per aquesta problemàtica. El sindicat va més enllà i vol que l'administració 'doni una solució estable' a les persones que pateixen exclusió residencial, ja sigui per 'expulsió' (increment del lloguer) o desnonament.

De la bateria de propostes de l'entitat, a la reunió hi ha hagut sintonia amb el consistori a l'hora de donar més informació ciutadana de les ajudes socials disponibles, així com en l'establiment d'un protocol d'avís de desnonaments. Una altra demanda és augmentar la borsa de pisos d'emergència per a la primera acollida, que Fortuny ha situat en 14, actualment.

La Mesa d'Emergència Habitacional encara no ha estat creada i ja té molts deures sobre la taula. El sindicat reclama augmentar el pressupost per acompanyar les persones afectades per l'exclusió residencial i el compromís que l'habitatge públic del futur només sigui de lloguer, cosa a la qual ja s'havia compromès el consistori. Fortuny pren nota i apunta que, per afrontar la problemàtica, 'tothom ha de fer xarxa' per assolir un Sant Cugat accessible per a tothom.




Carmela Fortuny

La situació actual ens interpel·la per actualitzar el protocol actual de desnonaments. Centralitzarem els esforços en l'Oficina Local d'Habitatge.

Mariona Sòria

Volem que estableixi el funcionament d'aquesta taula i la doti de recursos. Volem que ens digui quin pressupost tenim. Si el que ofereixen ha d'ajudar. Hi serem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.