Absolta la tuitaire de Reus acusada d'amenaçar i injuriar el jutge Pablo Llarena

L'acusada va ser processada per un tuit en què insultava el magistrat


Temes relacionats

La fiscalia demana 18 mesos de presó per a la tuitaire que va publicar l'adreça del jutge Llarena a Sant Cugat ( 5/abr/18)

La tuitaire reusenca detinguda per suposades amenaces a Llarena, en llibertat provisional (29/mar/18)

La Fiscalia investiga una tuitaire per insultar i amenaçar Llarena i la seva esposa (26/mar/18)


  • Comparteix:

La tuitaire reusenca arribant als jutjats de Reus amb el seu advocat / Foto: ACN

La tuitaire reusenca arribant als jutjats de Reus amb el seu advocat / Foto: ACN

El jutjat penal número 1 de Reus ha absolt la tuitaire de la mateixa ciutat que va ser jutjada per, suposadament, injuriar i amenaçar amb una piulada el magistrat del Tribunal Suprem (TS), Pablo Llarena, que residia a Sant Cugat. La jutgessa argumenta que la captura de pantalla que els Mossos d'Esquadra van fer del missatge, esborrat posteriorment, no pot convertir-se en prova inculpatòria passant per sobre del dret a la presumpció d'innocència.

La sentència també dona la raó a la defensa en el fons de la qüestió i descarta que el tuit pugui ser considerat com una amenaça o com una injúria, en el context d'un debat públic i de crítica social en els quals les restriccions a la llibertat d'expressió han de ser 'mínimes', segons la jurisprudència.

L'acusada va ser processada per haver publicat una piulada en el qual es titllava de 'fill de puta' el magistrat del Suprem, s'indicava el lloc de feina de la seva dona i es cridava a difondre'n les dades perquè 'no podran anar pel carrer a partir d'ara'. A la finalització de la vista oral, Fiscalia va mantenir la petició d'un any i mig de presó per un delicte d'amenaces -o subsidiàriament de coaccions-, i de 2.100 euros de multa per injúries. La jutgessa del Penal número 1 de Reus, però, ha considerat que ni amb les proves aportades se li pot atribuir l'autoria, ni el contingut del missatge mateix és delictiu, tal com argumentava la defensa, a càrrec del Col·lectiu d'Advocats Voluntaris 1-O de Reus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.