Ensenyament reconeix la necessitat d'una 13a escola a Sant Cugat 'en un futur immediat'

El conseller Bargalló visita l'institut Leonardo da Vinci i l'escola la Mirada, que van patir retards a l'inici de curs


Temes relacionats

El curs escolar arrenca avui a l'institut Leonardo i l'escola La Mirada (17/set/18)


  • Comparteix:

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha reconegut aquest divendres que Sant Cugat necessitarà una 13a escola 'en un futur immediat' tot i que no ha confirmat que calgui per al curs vinent. En una visita al nou institut Leonardo da Vinci i a l'escola La Mirada, dos centres que van patir retards d'obres a l'inici de curs, Bargalló ha assegurat que la ciutat té 'necessitats especials' pel que fa al projecte educatiu, ja que el nombre d'alumnes de primària i secundària es manté i, fins i tot, augmenta.

El conseller ha visitat els dos centres per 'veure els problemes que vam tenir a l'inici del curs' de primera mà. De fet, Bargalló ha començat reconeixent la feina de l'Ajuntament, dels mestres i professors, dels serveis territorials i d'inspecció que va 'ajudar' a què 'les dificultats i els problemes s'apaivaguessin'. El conseller ha elogiat 'l'arquitectura educativa' del nou Leonardo i el projecte de La Mirada i també ha reconegut que a Sant Cugat s'ha de fer una planificació educativa 'diferent que a la resta del país'.

Bargalló ha apuntat al 155 pels retards en la construcció dels centres que van causar l'endarreriment de l'inici del curs escolar i s'ha compromès a què la situació no es torni a repetir. De fet, el conseller ha celebrat haver aconseguit 'fer tots els processos que normalment es fan en sis mesos en només dos', després que el govern espanyol 'es negués' a signar els contractes abans de juny.

De la seva banda l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha posat en valor el 'treball conjunt' i la 'cooperació necessària' entre el departament i l'Ajuntament en el projecte educatiu del municipi.

Després de la visita, a més, el conseller ha lloat el nou decret de menjador, que ha assegurat que 'evitarà la mercantilització' del servei i, sobre la immersió lingüística ha celebrat 'que hi hagi debat i aportacions de tothom' perquè el país 'tiri endavant'.

Leonardo da Vinci
Tot i començar amb retard el curs i encara no disposar de tot el material i mobiliari necessari, Bargalló ha posat en valor el nou edifici de l'institut Leonardo da Vinci. Durant la visita i amb converses amb l'arquitecte responsable del projecte, tant el conseller com l'Ajuntament han assegurat que en dos mesos estarà tot enllestit.

La Mirada
Sobre la construcció del nou edifici de La Mirada, que actualment funciona en mòduls i té més de 170 alumnes d'entre P3 i P5, l'alcaldessa no ha assegurat quan acabaran les obres, que inicialment estaven previstes d'enllestir pel 2019-2020. Tot i així, Fortuny ha definit com 'fantàstic' l'espai on actualment està situada l'escola i ha explicat que 'mentre hagin d'estar en aquest espai, estaran en les millors condicions'.




Josep Bargalló

Jo ja he comunicat a l'alcaldessa que a la nostra planificació es fa evident que a Sant Cugat farà falta una 13a escola. En la taula conjunta de treball haurem de perioditzar quan fa falta, no sé si per l'any que ve cal.

Carmela Fortuny

Avui és una bona imatge de cooperació entre la comunitat educativa, el departament d'Ensenyament, l'Ajuntament i els pares i les mares preocupats pel futur. Celebrar els dos projectes que hem mostrat al conseller i el treball conjunt per la nova planificació i pel projecte educatiu de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.