El cablejat aeri a les Planes, cada cop més a prop de desaparèixer

L'Ajuntament treballa per al soterrament de la xarxa elèctrica i telefònica


  • Comparteix:

La cruïlla del camí del Molí amb el carrer de Miralluny canviarà d'aspecte / Foto: Google Street View

La cruïlla del camí del Molí amb el carrer de Miralluny canviarà d'aspecte / Foto: Google Street View

El cablejat telefònic i elèctric aeri a les Planes està cada vegada més a prop de ser història. L'Ajuntament treballa per soterrar aquesta xarxa i donaria compliment a una moció institucional que respondria a aquesta reclamació veïnal. La primera actuació prevista, el projecte de la qual ja està redactat i pressupostat en 105.000 euros, serà el soterrament de les línies aèries d'electricitat i enllumenat al camí del Moli de les Planes i el carrer de Miralluny.

Aquesta serà només la primera acció d'un pla que ha de suposar el soterrament de la majoria de línies elèctriques del districte. Al darrer consell de barri de les Planes, el director de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament, Toni Serra, lamentava que la companyia elèctrica Endesa no fos 'prou col·laborativa' per tirar endavant aquesta iniciativa. Serra recordava que el marc legal empara l'Ajuntament, al menys, perquè la companyia garanteixi les bones condicions del cablejat aeri.

Unes condicions que ara per ara el veïnat no veu que tinguin prou garanties. L'associació de veïns està amoïnada pel risc d'incendi que es deriva del mal estat d'aquests cables, així com les eventuals caigudes que es poden produir dels pals de llums en cas de ventada.

Pel que fa a la companyia Telefònica, Serra explicava que engegarà actuacions per soterrar la línia. Una de les primeres serà al sector del carrer del Doctor Modrego.



Toni Serra

L'actuació es farà al carrer de Miralluny i del Molí. És un espai on es pot fer una actuació de soterrament total, però serà molt costosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.