El Programa d'Arranjament d'Habitatges de la Diputació beneficia 80 persones a Sant Cugat

Un programa reconegut per l'Organització Mundial de la Salut


  • Comparteix:

Les dutxes adaptades, una de les millores que pot oferir el programa / Foto: Gencat.cat

Les dutxes adaptades, una de les millores que pot oferir el programa / Foto: Gencat.cat

La quarta edició del Programa d'Arranjament d'Habitatges de la Diputació de Barcelona, entre 2016 i 2017, s'ha traduït a Sant Cugat en 50 actuacions que han beneficiat 80 persones. Es tracta d'una iniciativa destinada a tirar endavant petites reformes bàsiques i ajudes tècniques als habitatges on hi viu, sobretot, gent gran. Són millores que van enfocades a l'optimització de l'accessibilitat, la seguretat, la higiene, l'habitabilitat i l'eficiència energètica.

Alguns exemples pràctics del que pot suposar el programa en un habitatge són la substitució d'una cuina de gas per una de vitroceràmica, la instal·lació de baranes als passadissos i la instal·lació de cadires a les dutxes per fer-les més segures.

Per optar a ser beneficiari del Programa d'Arranjament d'Habitatges, els interessats han d'adreçar-se als serveis socials de l'Ajuntament.

Reconeixement internacional
El programa ha rebut recentment el premi a la Bona Pràctica de la convocatòria Innovation@Home, que organitza la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i Grantmakers In Aging (GIA).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.