Les cases passives, construccions amb alta eficiència energètica, ja han arribat a Sant Cugat

L'empresa local Papik Cases Passives ha començat a construir la primera casa del municipi amb certificat Passivhaus


  • Comparteix:

El concepte de casa passiva sorgeix com un tipus de construcció enfocada a l'eficiència energètica. L'objectiu és reduir al mínim el consum, estalviant entre un 70% i un 90% d'energia amb mesures com l'aïllament tèrmic i l'orientació de l'edifici, entre d'altres. L'empresa santcugatenca Papik Cases Passives ha començat a construir a l'avinguda del Carril, a Sant Cugat, la primera casa certificada sota l'estàndard 'Passivhaus', un certificat d'alta eficiència nascut a Alemanya i que ha anat evolucionant per adaptar-se als nous materials i a les característiques de cada clima.

Què és una casa passiva?
Tot i que aquesta és la primera amb el certificat oficial, Papik Cases Passives ha fet ja dues construccions passives al municipi, una situada a Mira-sol i l'altra a la Floresta. Perquè una casa sigui passiva, el consum energètic ha de ser inferior als 15 kWh/metre quadrat i any quan, de mitjana, una casa de construcció tradicional té una demanda energètica de 150 kWh/metre quadrat i any. Els principis en què es basa el 'Passivhaus' són l'aïllament tèrmic, finestres i tancaments d'altes prestacions, absència de ponts tèrmics, estanquitat a l'aire i ventilació mecànica amb recuperació de temperatura. La fusta és el material que predomina en l'estructura de la construcció.

Preu
Papik Fisas, gerent de l'empresa, assegura que el preu per metre quadrat per construir una casa d'aquestes característiques és 'pràcticament el mateix' al d'una construcció tradicional amb acabats similars. En aquest sentit, Fisas explica que 'la hipoteca energètica' es minimitza i té un 'cost simbòlic', de manera que a llarg termini té un gran estalvi. De fet, dins del certificat 'Passivhaus' hi ha cases que són autosuficients, independents de la xarxa elèctrica, o inclús n'hi ha que aporten energia.

La primera de Sant Cugat amb certificat 'Passivhaus'
Després de 23 anys construint cases d'aquestes característiques, l'empresa santcugatenca, pionera en el sector, assegura que la demanda creix exponencialment. De moment, la primera casa passiva amb certificat Passivhaus de Sant Cugat, situada a l'avinguda del Carril, està previst que estigui enllestida a principis de l'any vinent. Es tracta d'una construcció unifamiliar de 250 metres quadrats amb dues plantes, quatre dormitoris, tres banys, un garatge soterrat i piscina. Una casa, segons Papik Cases Passives, amb les característiques de les cases del futur.


Papik Fisas

Quan ens fem una casa tenim per una banda el cost o la hipoteca de la construcció, i d'altra banda el cost de viure-hi, el cost energètic. La suma de tots dos és el cost real de fer la vivenda. Amb aquest tipus de cases minimitzem o deixem pràcticament a zero el cost de la hipoteca energètica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.