Un violent incendi destrueix una nau industrial del polígon Can Magí


  • Comparteix:

El foc s'ha iniciat quan un operari manipulava productes inflamables

El foc s'ha iniciat quan un operari manipulava productes inflamables

Un violent incendi ha calcinat completament, dilluns a la tarda, la nau industrial de l'empresa Artec, dedicada a la fabricació de mobles d'alumini i acer inoxidable, situada al polígon Can Magí. El foc, que s'ha iniciat per causes que encara es desconeixen, s'ha propagat ràpidament i ha cremat en pocs minuts la major part del contingut de la fàbrica. En el moment del sinistre, a dins de la nau hi havia 14 treballadors, però cap d'ells ha resultat ferit.

L'incendi s'ha produït a dos quarts de 7 de la tarda, quan un operari manipulava cola inflamable a l'interior de la nau, de 300 metres quadrats de superfície, tot i que les causes exactes del sinistre encara es desconeixen.

Un dels propietaris de l'empresa, Gino Carrara, explica com s'ha desencadenat l'incendi.

Gino Carrara

Un treballador estava manipulant cola i de sobte s'ha inflamat i hem hagut de sortir. Hem intentat sufocar el foc amb extintors però s'ha propagat molt ràpid i no hem pogut fer-hi res.


En les tasques d'extinció del foc han intervingut 15 dotacions dels Bombers de la Generalitat. El cap de la divisió operativa, Santiago Rovira, ha confirmat que la major part del contingut de l'empresa ha quedat destruït i que el foc ha afectat també una de les parets de la nau.

Santiago Rovira

El contingut ha quedat afectat en un 75%. Una paret de tancament ha quedat afectada, però la resta de l'estructura és fàcilment rehabilitable.


L'arquitecte municipal haurà d'avaluar, ara, si la paret afectada es pot recuperar o, per evitar el risc d'esfondrament, cal enderrocar-la. Fins al lloc de l'incendi s'han desplaçat, entre d'altres, l'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau.

Lluís Recoder s'ha felicitat perquè, malgrat els nombrosos danys materials, cap dels 14 treballadors que estaven a la nau en el moment del sinistre hagi resultat ferit.

Lluís Recoder

Hi ha hagut danys materials, però no personals. La nau del costat no corre perill. Ara s'ha de veure què passa amb la paret afectada.


La nau contigua a la que s'ha incendiat, ocupada per l'obrador de la pastisseria Sàbat, no ha patit danys com a conseqüència de l'incendi, més enllà del fum que ha entrat a l'edifici.

Els Bombers han de determinar, ara, les causes exactes del sinistre, que segons sembla poden estar relacionades amb la manipulació de substàncies inflamables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.