Sant Cugat, una smart city en la gestió de l'aigua


Temes relacionats

Bioplàstics creats amb bacteris i un GPS intel·ligent, propostes locals a l'Smart City Expo (14/nov/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat manté la seva aposta per ser una ciutat intel·ligent i la gestió de l'aigua és un dels exemples on el municipi aplica la innovació per ser més sostenible. Des de fa anys, la ciutat, amb una superfície verda important, promou accions per reduir la despesa tant d'aigua com de cost econòmic. Ara, Sant Cugat farà un pas més i amb el nou concurs de gestió de l'aigua vol incorporar un projecte innovador per reutilitzar les aigües de la depuradora de Sabadell.

En concret, es tracta d'aprofitar aigua regenerada de la depuradora de Sabadell, tractada prèviament, per regar els parcs i jardins de Sant Cugat. Aquesta iniciativa té ja el projecte redactat i s'incorporarà al concurs per a l'adjudicació de la gestió de l'aigua.

Aquesta proposta se suma a altres iniciatives que ja formen part de la gestió 'smart' de l'aigua a la ciutat. Des de fa vuit anys, Sant Cugat té incorporat un sistema de reg intel·ligent que, amb sensors, detecta quan cal regar. A més, el municipi va ser pioner a l'Estat espanyol en una normativa per incorporar als edificis un sistema de tractament d'aigües grises que permet reutilitzar-les per a les cisternes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.