Bioplàstics creats amb bacteris i un GPS intel·ligent, propostes locals a l'Smart City Expo

Enguany Sant Cugat porta nou empreses innovadores a la fira de les ciutats intel·ligents


Temes relacionats

Sant Cugat, una smart city en la gestió de l'aigua (14/nov/18)


  • Comparteix:

Bioplàstics creats a partir de bacteris biodegradables que consumeixen residus orgànics i un GPS intel·ligent que emmagatzema informació del vehicle on viatja per fer-lo més eficient són algunes de les propostes santcugatenques que aquest dimarts s'han presentat al Smart City Expo, que se celebra a Barcelona fins dijous.

Aquestes iniciatives són obra de la 'start up' biotecnològica Venvirotech i de l'empresa Veosat. Són dues de les nou empreses que enguany expliquen al certamen la seva activitat sota el paraigua de l'Ajuntament, que en aquesta edició ha ofert a petits i mitjans empresaris poder ser presents a l'estand del consistori.

'Aquest any hem fet un pas més, hem de comptar amb el teixit empresarial per anar cap a la ciutat intel·ligent perquè no ho podem fer sols', ha destacat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que aquest dimarts ha inaugurat l'estand santcugatenc al certamen, on la ciutat hi participa des de fa vuit anys. Fortuny s'ha mostrat molt satisfeta de poder conèixer els projectes exposats i que la ciutat també pugui explicar projectes locals de l'àmbit de les 'smart cities' com l'Ambiteca i el projecte Guia'm del Museu del Monestir.

Per als empresaris participants es tracta d'una bona oportunitat per visibilitzar la feina feta i fer xarxa. 'Permet fer contactes i que et coneguin', ha destacat David Smith, de l'empresa Weandb. Una opinió que també comparteix Albert Relats, de l'empresa Eco Intelligent Growth, una consultora que es dedica a facilitar la transformació i transició de les empreses cap a l'economia circular.

També hi són presents les empreses locals Specialisterne, Creafutur, Efener Enginyeria, Loop Unique Companies i Tai Smart Factory. La fira compta amb 700 expositors, més de 400 ponents i una cinquantena d'activitats paral·leles. En total, hi són presents més de 700 ciutats de més de 120 països en un certamen que fins dijous espera aplegar uns 20.000 visitants al recinte firal Gran Via.




Carmela Fortuny

Això no ho podem fer sols, ho hem de fer des de la proximitat, des del treball en xarxa. En aquest projecte qui hi dóna ànima és el teixit empresarial de la nostra ciutat.

Empresaris

De moment està sent molt positiva l'experiència, hem fet contactes ja. / Podem tenir nous clients, nous negocis i més impacte. / És una oportunitat per buscar clients i proveïdors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.