Un grup de famílies crea una plataforma per rebutjar el futur decret de menjadors

La plataforma SOS Migdia Sant Cugat recollirà signatures i intervindrà al ple


  • Comparteix:

La plataforma farà accions en contra del decret del servei menjador / Foto: ACN

La plataforma farà accions en contra del decret del servei menjador / Foto: ACN

Famílies d'alumnes de la majoria centres educatius públics santcugatencs han constituït la plataforma SOS Migdia Sant Cugat per plantar cara al futur decret de menjadors escolars del departament d'Ensenyament. L'esborrany presentat per l'executiu de Quim Torra estableix que les empreses alimentàries es decidiran per licitació i no segons el criteri de les famílies, com es feia fins ara a alguns centres. Una mesura que les famílies de la plataforma rebutgen.

'Tenim dret a decidir com volem que alimentin els nostres fills', ha sentenciat un dels seus membres, Andrés Muñoz, a Cugat.cat on ha explicat que de moment integren la plataforma més de 50 persones que s'estan organitzant a través d'un grup de WhatsApp. A partir d'aquest dijous tenen previst començar una recollida de signatures contràries al decret. Unes signatures que volen presentar juntament a un manifest al ple municipal d'aquest dilluns, on s'ha de debatre una moció sobre aquesta qüestió.

De fet, dilluns a la cinc de la tarda la plataforma té previst organitzar una xocolatada a la plaça de la Vila per llegir el manifest que presentin al ple.

Origen de la iniciativa
Muñoz ha detallat que la iniciativa ha sorgit d'un grup de famílies de l'Escola Jaume Ferran i Clua de Valldoreix que integren la Comissió de Migdia del centre, des de la qual es gestiona el servei de menjador escolar, i que volien sumar forces per fer front al que defineixen com una mesura 'injusta'. Membres de les AFA de l'escola La Floresta, Ferran i Clua, Ciutat d'Alba, Catalunya i Turó de Can Mates formen part de l'entitat originària, amb la intenció que més entitats s'hi sumin.

La plataforma s'emmarca dins la coordinadora SOS Menjadors Escolars, que impulsa la creació d'altres iniciatives locals a tot el territori català. Des de la plataforma santcugatenca han explicat que hi tenen contacte així com també amb la Coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat i la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPac).

Muñoz també ha afirmat que la plataforma se sumarà aquest dissabte a la manifestació convocada a Barcelona a favor de més inversió a l'educació pública.




Andrés Muñoz

Es pretén imposar un model de licitació al qual nosaltres ens hi oposem. Creiem que no és un model òptim per garantir un model alimentari sostenible ni tampoc una proposta educativa encertada.

Andrés Muñoz

Hem redactat un manifest que esperem llegir al proper ple quan es debati la moció en contra del decret i esperem presentar-lo signat per centenars de famílies de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.