Complicacions en la mobilitat i una quinzena d'avisos a Bombers per la pluja


  • Comparteix:

Imatge de la zona de Coll Favà / Foto: Cugat.cat

Imatge de la zona de Coll Favà / Foto: Cugat.cat

La pluja complica la mobilitat d'aquest dijous. A diverses zones del municipi com Coll Favà, Can Sant Joan i Can Magí hi ha carrers inundats que provoquen dificultats en el trànsit. Fins a una quinzena d'avisos han rebut des de Sant Cugat els Bombers de la Generalitat. A més, la línia S1 funciona amb normalitat entre Sant Cugat i Plaça Catalunya després d'una avaria a l'estació de Gràcia. La línia en sentit Terrassa Nacions Unides funciona amb un tren llançadora cada 30 minuts. A les carreteres de l'entorn del municipi la circulació és densa a l'AP-7, en sentit nord hi ha retencions de tres kilòmetres entre Martorell i Barberà. La C-16 ha registrat problemes a l'alçada dels Túnels de Vallvidrera, on el despreniment d'un talús ha tallat el carril dret en sentit Barcelona durant més d'una hora.

La principal complicació ha estat a la zona de Can Sant Joan, on hi han treballat dues dotacions de Bombers per una acumulació d'aigua que ha impedit els pas dels vehicles a l'avinguda Generalitat.

Segons han informat els Bombers, també baixa força acumulació d'aigua a Volpelleres i el Camí de Can Camp, tot i que no han intervingut en aquests casos. Sí ho han fet en un edifici del carrer Dos de Maig, per treure l'aigua del forat d'un ascensor i al passeig del Nard per un conductor rescatat d'un toll d'aigua. El Bombers recorden que només poden actuar en casos particulars si l'acumulació d'aigua es superiors als 40/50 centímetres quadrats.

Mobilitat
La pluja intensa ha deixat problemes de circulació, tant dins del municipi com a les vies de l'entorn. Les zones més afectades a Sant Cugat per incidències o retencions als carrers han estat Coll Favà, Can Sant Joan i Can Magí.

Els autobusos urbans han circulat amb retards d'entre 20 i 40 minuts. La L-8 s'ha desviat al Torrent d'en Xandri aquest dijous al matí cap a l'avinguda de Ragull, avinguda de Roquetes i l'avinguda de les Corts Catalanes. La línia que porta al Camí de Can Flo també ha patit aturades per una esllavissada.

Als FGC funciona amb normalitat entre Sant Cugat i Plaça Catalunya després d'una avaria a Gràcia. En sentit Terrassa Nacions Unides, un bus llançadora porta els usuaris a la cocapital cada mitja hora.

A la C-16, als Túnels de Vallvidrera han registren retencions de fins a cinc quilòmetres com a conseqüència del despreniment d'un talús que ha obligat a tallar un carril.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a 48 trucades des de Sant Cugat, més del 30% del total de trucades rebudes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.