La pluja deixa carrers inundats, problemes de mobilitat i una quinzena d'incidències


Temes relacionats

S'espera més pluja a Sant Cugat (15/nov/18)

Més de 70 litres per metre quadrat entre la nit i la matinada a Sant Cugat (15/nov/18)


  • Comparteix:

Una de les zones afectades per la pluja / Foto: Cugat.cat

Una de les zones afectades per la pluja / Foto: Cugat.cat

La pluja d'aquest dijous ha provocat a Sant Cugat, sobretot, problemes de mobilitat. L'acumulació d'aigua ha afectat algunes vies del municipi, concretament a Coll Favà, Can Magí i Can Sant Joan, on s'han registrat incidències importants en el trànsit. Prop de 100 trucades ha rebut el telèfon d'emergències 112 des de Sant Cugat i els Bombers han estat alertats per una quinzena d'afectacions relacionades amb l'aigua. També hi han treballat efectius de l'Ajuntament, de Protecció Civil, ADF i de la Policia Local per recuperar la normalitat al municipi. La situació també ha afectat el servei de trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les vies de l'entorn, com els Túnels de Vallvidrera on el despreniment d'un talús ha tallat un carril dret en sentit Barcelona. A l'AP-7 hi ha retencions de cinc quilòmetres en sentit nord, des de Martorell fins a Barberà. A mitja tarda, s'ha aixecat el peatges de la C-16 a les Fonts. Protecció Civil demana extremar la precaució al Vallès Occidental, a l'entorn de rius i rieres. Ha estat una de les comarques on més ha plogut del país.

La principal complicació ha estat a la zona de Can Sant Joan, on hi han treballat dues dotacions de Bombers per una acumulació d'aigua que ha impedit els pas dels vehicles a l'avinguda de la Generalitat.

Segons han informat els Bombers, també baixava força acumulació d'aigua a Volpelleres i el Camí de Can Camp, tot i que no han intervingut en aquests casos. Durant el matí, han caigut diversos murs de cases particulars, com ara al passeig del Nard, al del Mas Roig, al carrer del Pont, el del Pigot i l'avinguda de Vall d'Or, a Valldoreix.

Sí ho han fet en un edifici del carrer de Dos de Maig, per treure l'aigua del forat d'un ascensor, i al passeig del Nard per un conductor rescatat d'un toll d'aigua, el mateix que ha impedit passar durant una estona un autobus urbà. El Bombers recorden que només poden actuar en casos particulars si l'acumulació d'aigua és superior als 40/50 centímetres quadrats. També s'han registrat goteres a l'escola bressol de Valldoreix.

Mobilitat
La pluja intensa ha deixat problemes de circulació, tant dins del municipi com a les vies de l'entorn. Les zones més afectades a Sant Cugat per incidències o retencions als carrers han estat Coll Favà, Can Sant Joan i Can Magí. Els autobusos urbans han acumulat retards d'entre 20 i 40 minuts en algunes línies.

Als FGC, la línia S1 s'ha interromput al migdia per una incidència ja solucionada. Al matí, per una incidència a l'estació de Gràcia, els trens han quedat aturats i després han circulat durant el matí fora del seu horari, i algunes estacions han registrat acumulació de passatgers. A mitja tarda el servei ha quedat completament restablert, tot i que la S1 en sentit Terrassa Nacions Unides funcionava amb un bus llançadora des de la parada de Sant Cugat.

A la C-16, als Túnels de Vallvidrera també ha estat un matí complicat per les retencions com a conseqüència del despreniment d'un talús que ha obligat a tallar un carril.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut una seixantena de trucades des de Sant Cugat, gairebé el 30% del total de trucades rebudes durant la matinada i el matí.

A la Floresta, una esllavissada ha provocat afectacions al transport escolar del matí. De cara a la tarda, l'Ajuntament ja n'ha garantit el funcionament normal.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha explicat que tenen 'totalment identificats' els punts on hi ha més complicacions sempre que hi ha situacions de pluja i que treballen 'per evitar que es torni a repetir en la mesura del possible'. Fortuny també ha agraït 'el civisme i la paciència' dels veïns en dies amb aquesta situació meteorològica.

Galeria: Les conseqüències de la pluja




Carmela Fortuny

Busquem solucions, si és que és possible, per aquests espais més repetitius. Els tenim totalment identificats, hem hagut de canviar línies de trajecte d'autobús perquè no podien passar per alguns indrets. És responsabilitat de l'Ajuntament que, en la mesura del possible, no es torni a repetir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.