La Unió tornarà a casa abans que acabi el 2019

Les obres de rehabilitació de l'edifici està previst que estiguin enllestides l'estiu vinent


Temes relacionats

Avancen les obres per convertir La Unió en un nou espai polivalent ( 9/jun/18)

La Unió serà un espai polivalent que acollirà espectacles de diferents disciplines ( 6/jun/17)


  • Comparteix:

La remodelació de La Unió Santcugatenca avança al ritme previst i, segons els terminis establerts, estarà enllestida l'estiu de l'any vinent. De fet, el consorci de gestió format per l'Ajuntament i l'entitat treballa perquè les seccions puguin 'tornar a casa' abans que acabi l'any 2019. En una visita d'obres aquest dijous, representants del consistori i també de La Unió han pogut comprovar personalment com els fonaments i l'estructura de l'edifici ja està pràcticament enllestida.

La intenció és finalitzar els treballs de l'espai per a les vuit seccions de La Unió Santcugatenca a l'estiu i seguir amb les obres d'adequació esceno-tècnica a les sales Teatre i Clavé. El consorci treballa per poder instal·lar-se de nou a l'edifici rehabilitat, que disposarà de tres plantes i soterrani. El president de la Unió, David Pujol, ha explicat que, després de molts anys de negociacions i 'd'imaginar-se com serà', ara és un moment 'il·lusionant' perquè ja poden veure l'estructura i l'esquelet de l'edifici.

Les obres van començar a finals de 2017 i van suposar una inversió inicial de 4,4 milions d'euros. Els treballs impliquen la rehabilitació de tots els espais de La Unió, d'uns 3.000 metres quadrats. L'espai per a les seccions és el que ha d'estar enllestit l'estiu que ve perquè les seccions hi puguin començar el curs 2019-2020, mentre que el teatre està previst que pugui acollir activitats artístiques a principis de 2020, tal com ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny. L'alcaldessa també s'ha mostrat satisfeta pel 'bon ritme' en què avancen les obres i ha destacat 'el treball conjunt' per part del consorci per fer-ho possible.

Tant l'alcaldessa com els arquitectes han destacat la 'gran polivalència' de la nova sala Teatre, que disposarà d'unes grades retràctils que permetran encabir-hi 400 espectadors asseguts i 900 drets. També han posat èmfasi en la importància del pati interior, que donarà llum natural a la sala Anselm Clavé, on també es podran fer espectacles de petit format i es podrà dividir en dues sales. La remodelació, a més, aposta per la sostenibilitat i l'eficiència amb mesures per a la recuperació d'aigua, l'estalvi energètic i les energies renovables.

La rehabilitació, un projecte arquitectònic del despatx Dilmé Fabré Torras i Associats, s'emmarca dins del pla de millora urbana del nucli històric de l'Ajuntament, que inclou també la remodelació del Mercat Vell i la construcció del nou edifici a l'avinguda de Rius i Taulet, amb habitatges de protecció oficial, locals comercials i un aparcament públic.

El consorci local de La Unió segueix treballant per complir els terminis i per establir un model de gestió d'aquest espai, una vegada estigui enllestida.




David Pujol

Ara hem fet la visita i te n'adones del potencial que té tot l'edifici. El teatre, la sala Clavé hem vist que pot quedar preciosa, el pati, totes les sales per a l'entitat. És un moment molt il·lusionant.

Carmela Fortuny

Més enllà que l'equipament estigui acabat al 100%, el que ens interessa és que les seccions puguin tornar a casa seva i això la visita d'avui ens ho confirma. Nosaltres treballarem perquè sigui abans del mes de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.