La trentena de raons per ser Ciutat amiga de la infància


Temes relacionats

Una mirada infantil als problemes de Sant Cugat (20/nov/18)

Cugat.cat se suma a La Xarxa i UNICEF per commemorar el Dia Universal de l'Infant (20/nov/18)


  • Comparteix:

Tenir una quarta part de la població menor de 18 anys i ser el municipi del país amb la natalitat més elevada fa que Sant Cugat sigui coneguda com 'la ciutat dels nens'. Un referent al qual se suma l'Ajuntament amb una determinada manera d'implicar les entitats educatives i de crear sinergies en l'àmbit dels més petits. Un projecte de ciutat que ha acreditat Sant Cugat amb la distinció d'Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància.

Aquest 20 de novembre, Dia Universal de l'Infant, Sant Cugat posa en valor la trentena de projectes pensats per a nens i joves. Des del festival Petits Camaleons, a la gestió de les vuit escoles bressol municipals, sense oblidar el paper del Casal Torreblanca, on s'ubiquen els bucs d'assaig.

Que petits i joves diguin la seva també és important en la significació de Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància. És el sentit del Consell d'Infants i el Consell de Joves 13/16 com a òrgans de participació ciutadana.

Al sac també hi trobem el programa d'esport escolar de l'OMET, el Pla de Dinamització Educativa i el Pla Educatiu d'Entorn. Projectes amb objectius comuns que han permès revalidar el segell d'Unicef per al 2020. Moment en què Sant Cugat haurà de demostrar de nou per què és 'la ciutat dels nens'.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha remarcat la importància que la ciutat posseeixi aquesta acreditació i formi part d'una xarxa de ciutats que cooperen per millorar els drets i la qualitat de vida dels infants.


Carmela Fortuny

Una quarta part de la població de la nostra ciutat té menys de 18 anys. És important formar part d'aquest programa. Tenim una ciutat que sap cooperar mitjançant els joves, els infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.