La Guàrdia Civil entra a una empresa del Trade Center per la investigació del 3%

El cos actua per ordre del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional


  • Comparteix:

Imatge d'un vehicle de la Guàrdia Civil / Foto: Cugat.cat

Imatge d'un vehicle de la Guàrdia Civil / Foto: Cugat.cat

La Guàrdia Civil ha entrat aquest dimarts a l'empresa Euro Geotecnica, ubicada al Sant Cugat Trade Center. Segons ha confirmat Cugat.cat, els agents han actuat per ordre del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que instrueix el 'cas 3%' de presumpte finançament irregular de l'antiga CDC. L'actuació a Sant Cugat, que ha durat més de cinc hores, s'emmarca en una operació que inclou registres, també a altres poblacions com Barcelona, i l'entrega de requeriments per presumptes delictes contra l'administració pública.


Galeria: Operatiu de la Guàrdia Civil a Sant Cugat



En concret, el jutge de l'Audiència Nacional ha ordenat nou registres a seus de vuit empreses implicades, així com 13 despatxos professionals, segons ha informat la Guàrdia Civil. En total, hi ha 15 persones investigades. L'operatiu s'estén també a Lleida, Biscaia i Sevilla. A més, s'han fet requeriments d'informació a dos ens de la Generalitat, Infraestructures.cat i l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), per una investigació que neix del 'cas 3%'.

De la Mata va assumir el cas fa uns mesos i ara ha ordenat aquests escorcolls i citacions en unes noves diligències. Tot i així, no es preveuen detencions, segons fonts policials consultades per l'ACN. La investigació, que es troba en una fase inicial, es fa per una presumpta manipulació de contractes públics, segons fonts de l'Audiència Nacional. En concret, està oberta pels delictes d'organització criminal, suborn, tràfic d'influències, prevaricació, finançament il·legal de partit polític, blanqueig i malversació.

Entre les companyies que s'han escorcollat hi ha l'Associació d'Empreses d'Enginyeria i Consultories independents de Catalunya. Els registres a les empreses es fa per obtenir documentació i correus electrònics. Mentrestant, a Infraestructures.cat i a l'Autoritat Catalana de la Competència se'ls ha demanat còpies d'expedients sobre els contractes que s'estan investigant.

Una desena d'agents de la Guàrdia Civil s'ha presentat a l'Autoritat Catalana de la Competència, ubicada a la Via Laietana, sobre les 10.20 h. A la porta hi ha arribat a haver quatre cotxes policials. Fonts de l'ACCO han explicat a l'ACN que s'ha facilitat als agents la documentació que havien requerit.

Fonts del departament d'Economia han insistit que no es tracta d'un escorcoll, sinó d'un requeriment d'informació sobre un expedient. En el cas d'Infraestructures.cat, la Guàrdia Civil havia avisat aquest dilluns que aquest dimarts es presentaria a les dependències, al barri de Sarrià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.