Cs prendrà accions judicials si no es retira la pancarta 'Llibertat presos polítics!'

La formació taronja dóna 10 dies abans de presentar 'els recursos corresponents'


  • Comparteix:

La pancarta es troba a la façana de l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

La pancarta es troba a la façana de l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

Cs ha registrat una petició perquè es retiri la pancarta 'Llibertat presos polítics!' de la façana de l'ajuntament. La formació dóna un termini de 10 dies al govern per fer-ho efectiu i optarà 'per la via judicial' si no es compleix. El grup municipal s'agafa en la sentència que va obligar a retirar l'estelada de la plaça de Lluís Millet i, posteriorment, de la plaça d'Octavià i lamenten la 'manca de transparència' del govern municipal en aquest assumpte.

La regidora taronja, Munia Fernández-Jordán, ha assegurat que es tracta 'd'un símbol partidista que no té cabuda a l'espai comú'. L'escrit presentat per la formació demana informació sobre la col·locació de la pancarta, el cost i l'origen, unes dades que, asseguren, han reclamat moltes vegades.

Cs alerta que es poden 'exigir responsabilitats' per les votacions al ple
Cs ha informat de la mesura en una roda de premsa aquest dimarts, on també han anunciat que el grup va demanar informes jurídics sobre les conseqüències de votar favorablement a les mocions del ple d'aquest dilluns de rebuig a la monarquia i que demanen l'absolució dels presos polítics. Els documents, que el grup ha facilitat als periodistes, conclouen que es podrien 'exigir responsabilitats' als regidors que hi donin suport en cas que s'hi apreciïn delictes com 'injúries a la corona'. Ciprian, això sí, ha afegit que Cs no prendrà mesures en aquest cas ja que consideren que això 'correspon a una actuació d'ofici de la Fiscalia'.

Cs també ha explicat durant l'acte que presentaran al proper ple per via ordinària la moció d'urgència que van proposar al de novembre sobre l'atac a l'edifici on té una propietat el jutge Pablo Llarena, que els grups municipals no van acceptar incloure a l'ordre del dia.


M. Fernández-Jordán

Ho sol·licitem els regidors com a grup municipal. Donarem marge per si hi ha un moment de racionalitat, però si no es retira d'aquí a 10 dies anirem per la via judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.