La Guàrdia Civil registra durant hores una empresa de Sant Cugat pel 'cas 3%'

L'actuació ha estat ordenada pel jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional


  • Comparteix:

La Guàrdia Civil ha entrat aquest dimarts a l'empresa Euro Geotecnica, ubicada al Sant Cugat Trade Center, en un registre que ha durat més de cinc hores. L'operació ha estat ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que instrueix el 'cas 3%', i s'inclou en un operatiu que també s'ha desenvolupat a altres poblacions com Barcelona, Lleida, Biscaia i Sevilla. En total, ha ordenat nou registres a seus de vuit empreses implicades, així com 13 despatxos professionals per presumptes delictes contra l'administració pública pels quals hi ha investigades 15 persones, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Galeria: Operatiu de la Guàrdia Civil a Sant Cugat



De la Mata va assumir el cas fa uns mesos i ara ha ordenat aquests escorcolls i citacions en unes noves diligències fruit d'una investigació que neix del 'cas 3%'. La investigació, que es troba en una fase inicial, es fa per una presumpta manipulació de contractes públics, segons han confirmat a l'ACN fonts de l'Audiència Nacional. En concret, està oberta pels delictes d'organització criminal, suborn, tràfic d'influències, prevaricació, finançament il·legal de partit polític, blanqueig i malversació.

L'objectiu dels registres és l'obtenció de documentació i correus electrònics. Entre les companyies que s'han escorcollat hi ha l'Associació d'Empreses d'Enginyeria i Consultories independents de Catalunya. També s'han personat agents de la Guàrdia Civil als ens de la Generalitat Infraestructures.cat i a l'Autoritat Catalana de la Competència, on s'ha demanat còpies d'expedients sobre els contractes que s'estan investigant.

Fets investigats
Segons la Guàrdia Civil, la investigació, que sorgeix de la instrucció de l'Audiència Nacional del 'cas 3%', va començar amb l'anàlisi d'una sèrie de correus electrònics d'un dels investigats. D'aquests correus, enviats entre el 2008 i el 2011, es va obtenir que empreses privades, en connivència amb el sector públic de la Generalitat, s'haurien beneficiat del repartiment de licitacions públiques.

Així, a través d'aquest pacte, aquestes empreses privades acordaven la quantitat de les ofertes que havien de presentar per excloure les empreses competidores. Segons la Guàrdia Civil, 'la investigació ha aconseguit demostrar la participació de nombroses empreses públiques de la Generalitat en l'entramat corrupte'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.