Reducció dels robatoris amb força a domicilis a tots els barris menys Valldoreix

A Valldoreix registra un increment del 87% en aquest tipus de delictes


Temes relacionats

Mossos preveu per primera vegada en 10 anys tancar l'any amb menys robatoris amb força a domicilis (22/nov/18)


  • Comparteix:

El descens en els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat es trasllada a tots els barris del municipi a excepció de Valldoreix. Segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra a Cugat.cat fins al 12 de novembre, la reducció d'aquest tipus de delictes és més significativa a Mira-sol i el nucli del municipi, mentre que la Floresta i les Planes mantenen xifres molt similars al mateix període del 2017. A Valldoreix, però, s'ha registrat un increment del 87%, sent ara mateix un 'punt negre' a la ciutat.

Des del cos de seguretat expliquen que l'orografia de Valldoreix, a tocar de zones boscoses i vies de comunicació, faciliten l'actuació dels lladres, com també passa a la Floresta. Tot i així, es tracta d'un 'punt negre' identificat on s'ha intensificat l'actuació policial i la col·laboració amb l'EMD.

De fet, a la Floresta s'ha aconseguit, diuen des de Mossos, aturar l'increment de robatoris amb força. Només al carrer dels Pollancres s'han registrat vuit denúncies per robatoris amb força a domicilis fins al 12 de novembre, la mateixa xifra que el mateix període de l'any anterior. Així passa també a les Planes, mentre a Mira-sol s'han reduït un 24% i al nucli urbà un 17%.

És el centre del municipi el que més robatoris amb força a domicilis es perpetren en ser la zona amb més habitatges. En concret, s'han denunciat 263 fets delictius d'aquest tipus aquest any front els 317 del mateix període del 2017.

La pressió policial, explica el cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos d'Esquadra, el sotsinspector Manel Rodríguez, fa que la delinqüència tingui certa mobilitat, sobretot en el cas dels robatoris amb força a domicilis que és un delicte 'molt global'.

En el seu conjunt, els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat s'han reduït un 6,78% fins al 12 de novembre en comparació amb el mateix període del 2017.




Manel Rodríguez

A la Floresta i les Planes hi ha números molt similars al 2017, a Mira-sol hem reduït un 24% i al nucli un 17%. On tenim el problema i estem posant tots els esforços és a Valldoreix. Té un increment del 87%

Manel Rodríguez

Certs municipis que comparteixen la geografia, la renda per càpita i urbanitzacions compartim delinqüència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.