8 consells per sortir a córrer a l'hivern

El 'Sant Cugat a fons' repassa amb Xavi Requeno les claus per afrontar la baixada de temperatures


  • Comparteix:

Amb el fred, cal abrigar-se / Foto: ACN

Amb el fred, cal abrigar-se / Foto: ACN

La baixada de les temperatures i la falta de llum ens pot desanimar per sortir a córrer a l'hivern. Per això, Xavi Requeno, gerent de TeamPartners, ha portat al 'Sant Cugat a fons' recomanacions per poder afrontar l'hivern i mantenir l'activitat física a l'exterior amb comoditat i seguretat en una època que, precisament, és ideal per rendir al màxim.

ESCOLTA-HO

Portar les peces justes
Córrer en climes freds amb poca roba o inadequada pot fer que el cos perdi més temperatura de la que guanya, però anar massa abrigat o amb peces de mala qualitat podria fer augmentar massa la temperatura corporal.

Tenir en compte la visibilitat
La nit arriba aviat a l'hivern i per això cal garantir que hi veurem bé durant l'activitat. Portar un petit frontal, que actualment són força econòmics, ens evitarà sorpreses i rebrincades al turmell, una de les lesiones més habituals en aquests casos.

Assegurar-nos que ens vegin
Cal tenir molt en compte portar roba reflectant, perquè tan important és veure-hi com que ens vegin.

Utilitzar teles tècniques
És recomanable evitar el cotó i teles que puguin retenir la transpiració i optar per microfibres de polièster, que permeten evacuar la suor més ràpid.

Protegir zones sensibles
Les mans i les orelles necessiten una protecció especial, sobretot al principi de l'exercici, ja que són les que més triguen a entrar en calor. També és important fer servir gorros, ja que al cap és on més calor corporal es perd.

Fer servir capes
Vestir-se amb moltes peces fines és el més recomanable per mantenir el confort i no passar fred. L'ideal és seleccionar les peces que es puguin posar i treure fàcilment per mantenir la temperatura. Per córrer en climes freds cal assegurar-se que la transpiració no quedi en contacte directe amb la pell, ja que la calor es dissipa. Això permet també minimitzar els efectes del vent.

Cuidar el tors
Per protegir del fred la part superior del cos, tria roba que tingui tancaments o cremalleres per obrir-la i tancar-la. També és bona idea que tingui caputxa, perquè és fàcil de posar i treure.

Aprofitar les butxaques
Si les peces tenen butxaques d'accés fàcil, ens permetrà sortir a córrer amb complements com gorros, guants i orelleres i guardar-les amb comoditat quan ja haguem entrat en calor.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.