Sant Cugat es bolca contra la violència masclista

La ciutat s'ha carregat d'actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista


Temes relacionats

Susanna Pellicer: 'Cal evitar victimitzar moltes vegades la dona' (25/nov/18)

Sant Cugat atén fins al setembre més dones per violència masclista que en tot el 2017 (16/nov/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat es conjura contra les violències masclistes amb un programa d'activitats que ha anat més enllà d'aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista. Les propostes van començar el 9 de novembre amb l'obra de teatre 'Ja no puc més' i s'allargaran fins l'1 de desembre amb el concert de Luz Casal al Teatre-Auditori. A Sant Cugat, entre el gener i el setembre, s'han atès 52 dones per violència masclista, 11 més que en tot el 2017.

L'acte central de commemoració va ser el 17 de novembre amb el muntatge 'Inèrcia', al Casal de Torreblanca. La programació s'ha complementat amb tallers, xerrades, exposicions i un curs de defensa personal a càrrec d'agents de la Policia Local i del professor Gonzalo Poch de l'escola d'arts marcials Mugendo.

Les entitats de Cultura popular també s'han sumat a les reivindicacions i aquest dissabte han sortit al centre de la vila sota el lema 'Cultura popular lliure de masclisme'. La Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat, la Festa Major Alternativa (FMA) i Desplaça Jove s'han donat cita a la plaça d'Octavià amb parades, activitats, la lectura d'un manifest i la desfeta 'del mur de les violències masclistes'.

La membre de la Desplaça Jove Eli Escola, la de la FMA Júlia Bolao i la de la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular Anna Valderrama han assenyalat que 'en l'àmbit de la cultura popular es produeixen actituds masclistes que s'han de fer visibles per lluitar contra elles'. Les membres de les tres entitats han posat de manifest la necessitat de treballar perquè els espais i les activitats de la ciutat, com la Festa Major, siguin segures per a les dones que hi participen.

El programa d'activitats acabarà amb la presentació del nou àlbum de Luz Casal, 'Que corra el aire', dissabte que ve a les nou del vespre al Teatre-Auditori, amb les entrades ja exhaurides.

Més accions

ERC i les seves Joventuts s'han sumat a la reivindicació amb una acció al llarg del carrer de Santa Maria.




També han dit la seva les membres d'Hora Bruixa, que han protagonitzat una 'performance' al centre de la ciutat.







Gonzalo Poch

Donem una sèrie de consells molt bàsics per aprendre a defensar-se. Són tècniques senzilles per poder escapar d'una situació de risc.

Organitzadores

Hem de fer visibles les violències masclistes per acceptar què està passant i lluitar-hi en contra/ Hem d'intentar generar espais lliures, còmodes i segurs/ Vulguem o no tots hem après d'una societat masclista i s'ha de treballar en contra d'aquesta als nostres espais.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.