L'HUGC, guardonat per la investigació contra l'Alzheimer

El centre mèdic és un dels participants de l'assaig MISSION


  • Comparteix:

Vista general de l'HUGC / Foto: HUGC

Vista general de l'HUGC / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha rebut el reconeixement al millor centre dels que participen a l'assaig MISSION, un estudi que avalua l'eficàcia i la seguretat d'un medicament en la fase inicial de l'Alzheimer. Alguns d'aquests assajos han obtingut uns resultats positius, ja que mostren una reducció de la beta amiloide acumulada al cervell.

L'Alzheimer és una malaltia relacionada amb l'edat que es caracteritza per l'acumulació de proteïnes anormals en l'escorça cerebral, més concretament de la proteïna amiloide. Actualment no existeix un tractament efectiu, però a l'HUGC estan traballant en nous medicaments per reduir la carrega de l'amiloide a través d'anticossos, o bé evitar la formació de l'amiloide mitjançant una medicació oral que l'impedeixi.

L'empresa SYNEOS HEALTH, encarregada d'avaluar els hospitals que participen en aquest estudi basant-se en diferents aspectes com la selecció dels pacients i l'agilitat en el procés, ha atorgat el premi nacional a l'unitat d'investigació Clínica de l'HUGC, dirigida pel doctor Ernest Balaguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.